Ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου ζητά τη βοήθεια της Frontex: Για όλα τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής

FILE PHOTO: Ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Νίκος Νουρής. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η νέα κατάσταση πραγμάτων στο Αφγανιστάν και η κρίση στον Λίβανο προκαλούν έντονη ανησυχία στη Λευκωσία για νέες μαζικές αφίξεις άτυπων μεταναστών στην Κύπρο.

Το θέμα του Αφγανιστάν τέθηκε και στο πρόσφατο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) από τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, ο οποίος, όπως τονίζει στον «Φιλελεύθερο» και στον συνάδελφο Φρίξο Δαλίτη, ζήτησε τη στήριξη των Βρυξελλών για όλα τα κράτη-μέλη της πρώτης γραμμής, προκειμένου να αποτραπεί η προώθηση Αφγανών μέσω Τουρκίας στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλά και για την ανάγκη επιτήρησης της θαλάσσιας περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και ιδιαίτερα των νότιων παράλιων της Τουρκίας από τη Frontex προκειμένου να περιοριστούν οι ροές προς τις χώρες υποδοχής και ιδιαίτερα την Κύπρο, η οποία είναι και πιο ευάλωτη λόγω της τουρκικής κατοχής μέρους των κυπριακών εδαφών.

Ο Νίκος Νουρής προβαίνει και σε μία αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί προς αντιμετώπιση του θέματος του μεταναστευτικού και καταθέτει την αποφασιστικότητα του ίδιου και της Κυβέρνησης για εφαρμογή όλων των μέτρων που θα κριθεί αναγκαίο να ληφθούν για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανοίγει τα χαρτιά του και για το δεύτερο μεγάλο ζήτημα του υπουργείου του, που αφορά στο θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη θέση όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση και με συγκεκριμένη εισήγηση θα πάει στην πρώτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών τον Σεπτέμβριο για να καταθέσει ενώπιον των κομμάτων εάν θα πραγματοποιηθούν ή όχι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον προσεχή Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: