Φανέλα από χρυσάφι για τον Μέσι: Sold out σε 7 λεπτά, 150.000 κομμάτια και 23 εκατ. στο ταμείο της Παρί

Το αφεντικό της Παρί Νασέρ αλ Κελαϊφί και ο Λιονέλ Μέσι στο γήπεδο με τη φανέλα του νέου άσου της ομάδας. epa09409579 EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON




Το ποδόσφαιρο εκτός από άθλημα είναι, εδώ και μερικά χρόνια, και η επιτομή του μάρκετινγκ. Ακόμη και από μια ταπεινή φανέλα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έβγαλα περισσότερα από τα μισά χρήματα του ετήσιου συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι ξεπουλώντας κυριολεκτικά, 150.000 φανέλες με τον αριθμό 30 και το όνομά του, προς 160 ευρώ τη μία, μέσα σε μόλις 7 λεπτά της ώρας.

Συνολικά, από αυτή τη αδιανόητη τρέλα στα ταμεία της ομάδας μπήκαν 23 εκατομμύρια ευρώ.

Προφανώς είναι η πρώτη παρτίδα που ακόμη κι αν δεν παραδόθηκε ιδιοχείρως, θα ετοιμαστεί και θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Για την ιστορία, βράδυ Τρίτης ανακοινώθηκε η μετεγγραφή, στις 10 το πρωί ώρα Γαλλίας άρχισε η διαδικτυακή πώληση και στις 10.07 ολοκληρώθηκε, καθώς επιτεύχθηκε sold out.

Στις 12 το μεσημέρι ο Λιονέλ Μέσι, χαμογελαστός εμφανίστηκε πρώτα στους δημοσιογράφους και μετά στο κοινό που παραληρούσε έξω από το Παρκ ντε Πρενς.

Δίπλα του, ακόμη πιο χαμογελαστός το αφεντικό της Παρί, που εκτός όλων των άλλων ήξερε πως μπορεί να μην ανησυχεί ούτε ένα δευτερόλεπτο για το financial fair play. Τα λεφτά υπάρχουν ήδη.

Πάντως, τα αντίστοιχα νούμερα που είχαν ανακοινωθεί για τη μετεγγραφή του Ρονάλντο στη Γιουβέντους έκαναν λόγο για 520.000 φανέλες το πρώτο 24ωρο και 54 εκατομμύρια έσοδα.

Με πληροφορίες από gazzetta.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Ο Μέσι υποσχέθηκε σε πρόεδρο και οπαδούς της Παρί, αυτό που τους λείπει: Το Champions League

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: