weather symbol
27
ΤΡΙ 9/9/25 | 22:27
Κατασχεμένα αντικείμενα από την υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης η οποία είχε αναπτύξει δράση στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου, με κύριο αντικείμενο τη διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, όπλων και πυρομαχικών, αλλά και τη διάπραξη εκβιάσεων και άλλων σοβαρών αδικημάτων, Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη/STR

Στον ανακριτή τα δύο αδέλφια θεωρούμενα εγκέφαλοι της κρητικής μαφίας: Απολογούνται για παράνομη αγοραπωλησία εκκλησιαστικής περιουσίας και εκβιασμούς

Από το πρωί απολογούνται τα δύο αδέρφια, επιχειρηματίες στα Χανιά, που φέρονται ως εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Η σημερινή απολογία τους σε ανακριτή και εισαγγελέα αφορά στη 2η δικογραφία που έχει ανοίξει και αφορά σε εκβιασμούς, παράνομη αγοραπωλησία εκκλησιαστικής περιουσίας, απόπειρες δωροδοκίας δημοσίων υπαλλήλων. Τα δύο αδέρφια σχετικά με την πρώτη δικογραφία, που αφορούσε κατά κύριο λόγο εκνομες πράξεις περί ναρκωτικών και όπλων, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικό όρο που αφορά στη μη έξοδο από την χώρα.

Ο δικηγόρος του ενός εκ των απολογούμενων Νίκος Αρβανιτάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως, ο πελάτης του εξαρχής αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη του και αποστασιοποιείται από τις όποιες κατηγορίες βαρύνουν τον συγκατηγορούμενο του, “… ο οποίος, ασχέτως ποια σχέση έχουν μεταξύ τους, εξαρχής διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την αθωότητά του και αυτό το αποδεικνύει με έγγραφα στοιχεία”.

Όπως είπε ο κ. Αρβανιτάκης, για τα περί ευθύνης του ενός κατηγορούμενου, για το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, εκκρεμεί δίκη στα αστικά δικαστήρια “… και επί αυτού δεν έχει καμία ανάμειξη ο πελάτης μου κατά το μέρος που τον αφορά σε τέτοιες υποθέσεις. Αυτά όλα πιστεύω ότι θα καταρριφθούν και θα κονιορτοποιηθούν στο μελλοντικό ακροατήριο του κακουργιοδικείου…. Η άποψή μου, και η άποψη όλων των συναδέλφων που κάνουμε συνυπεράσπιση, νομίζουμε πως δεν υπάρχει κανένα ίχνος εκβιασμού, όπως παρουσιάζεται στο κατηγορητήριο”.

Στο μεταξύ αναμένεται να περάσει την πόρτα ανακριτή και εισαγγελέα ο πρώην ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων και επίσκοπος Δορυλαίου, ο οποίος κλήθηκε σε απολογία για την υπόθεση των 175 στρεμμάτων και το έγγραφο το οποίο υπέγραψε και παρέδωσε στον έναν εκ των κατηγορουμένων, σύμφωνα με το οποίο η συγκεκριμένη έκταση στο Σταυρό Ακρωτηρίου, δεν ανήκει στην περιουσία της Ιεράς Μονής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΔιαβάστεΕπίσης