weather symbol
21
ΠΑΡ 19/9/25 | 03:45
FILE PHOTO: epa12382599 President Donald Trump and First Lady Melania Trump walk to board Marine One en route to the United Kingdom on the South Lawn of the White House in Washington, DC, USA, 16 September 2025. EPA/BONNIE CASH / POOL

Πρόβλημα στο προεδρικό ελικόπτερο Marine One κατά την αναχώρηση από τη Βρετανία: Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν σε ελικόπτερο υποστήριξης

Πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα του προεδρικού ελικοπτέρου Marine One προέκυψε κατά την αναχώρηση του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ από το Τσέκερς, την εξοχική κατοικία του βρετανού πρωθυπουργού, Κιρ Στάρμερ, προς το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λευκού Οίκου, οι πιλότοι προσγείωσαν το ελικόπτερο σε ένα τοπικό αεροδρόμιο πριν φτάσουν στο Στάνστεντ και ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τη Μελάνια επιβιβάστηκαν σε άλλο ελικόπτερο υποστήριξης.

«Λόγω ενός μικρού υδραυλικού προβλήματος και για λόγους ασφαλείας, οι πιλότοι προσγειώθηκαν σε ένα τοπικό αεροδρόμιο πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ [Λονδίνο]. Ο πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο ελικόπτερο υποστήριξης» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρολίν Λίβιτ, μέσα από το προεδρικό ελικόπτερο.

«Ο Πρόεδρος Ντόνλαντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ αναγκάστηκαν να αλλάξουν ελικόπτερα φεύγοντας από ένα αεροδρόμιο του Λονδίνου την Πέμπτη λόγω ενός μικρού “υδραυλικού προβλήματος.

«Ενώ πραγματοποιούσαν το ταξίδι τους από το Τσέκερς, την εξοχική κατοικία του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, προς το αεροδρόμιο Στάνστεντ, το ελικόπτερο που μετέφερε τους Τραμπ αντιμετώπισε ένα «υδραυλικό» πρόβλημα.

«Οι πιλότοι επέλεξαν να προσγειώσουν το Marine One σε ένα τοπικό αεροδρόμιο, «από υπερβολική προσοχή», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λίβιτ, στους δημοσιογράφους.

ΔιαβάστεΕπίσης