weather symbol
19
ΤΡΙ 23/9/25 | 06:37
Η εκτελεστική διευθύντρια του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στις ΗΠΑ, Κατερίνα Σώκου με τον ανταποκριτή της ιστοσελίδας μας στο Λευκό Οίκο, Μιχάλη Ιγνατίου. Φωτογραφία Hellas Journal

Νέα δυναμική για τις ελληνοαμερικανικές οικονομικές σχέσεις στην Ουάσιγκτον: Άνοιξε τις πόρτες του το γραφείο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Η νέα σεζόν βρίσκει την ελληνική παροικία στην Ουάσιγκτον ενισχυμένη με την προσθήκη του γραφείου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στις ΗΠΑ (American – Hellenic Chamber of Commerce USA).

Με έδρα στην καρδιά της αμερικανικής πρωτεύουσας, το γραφείο άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη Παρασκευή σε πολύτιμους φίλους και εταίρους για ένα Happy Hour.

  • Πρόκειται για τον άτυπο θεσμό της πόλης που έφερε κοντά παλιούς και νέους συνεργάτες για μία χαλαρή, αλλά πάντα δημιουργική, γνωριμία με το νέο γραφείο και τις δυνατότητες που ανοίγει για την υποστήριξη και προώθηση των ελληνοαμερικανικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

Η εκτελεστική διευθύντρια Κατερίνα Σώκου παρουσίασε στους παρευρισκόμενους την αποστολή του Επιμελητηρίου στις ΗΠΑ, δίνοντας έμφαση στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει αλλά και τις ευκαιρίες για την προσθήκη νέων μελών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επαγγελματίες, εταιρίες, αλλά και non-profits και start-ups πλέον απολαμβάνουν, εκτός από μία νέα έδρα στην Ουάσιγκτον και ένα ευρύ και επιτυχημένο επαγγελματικό δίκτυο στις ΗΠΑ, μία άμεση γέφυρα με την Ελλάδα.

  • Και βέβαια, έχουν τα οφέλη της συμμετοχής τους στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, τον ιστορικό οργανισμό προώθησης των ελληνοαμερικανικών οικονομικών σχέσεων με έδρα την Αθήνα και στρατηγικές συνεργασίες από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι την γειτονιά μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως το έθεσε η διευθύντρια του νέου γραφείου, «σε μία εποχή με σημαντικές γεωπολιτικές προκλήσεις, η διατήρηση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ, αλλά και η κεφαλαιοποίηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων, περνάει μέσα από τις επενδύσεις και την οικονομία».

Αυτό άλλωστε φαίνεται να είναι βασική προτεραιότητα και της νέας πρέσβεως των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, η οποία σε κάθε ευκαιρία αναφέρεται στις ευκαιρίες για στενότερη ελληνοαμερικανική συνεργασία σε αυτόν τον τομέα.

Μία αίθουσα του γραφείου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στις ΗΠΑ (American – Hellenic Chamber of Commerce USA). Φωτογραφία Hellas Journal

Προς αυτή την κατεύθυνση, μεταξύ των προσκεκλημένων διακρίναμε το νεοαφιχθέντα επικεφαλής του Οικονομικού και Εμπορικού Γραφείου της πρεσβείας της Ελλάδος στις ΗΠΑ Διονύση Πρωτόπαππα, ο οποίος ήρθε στην Ουάσιγκτον από το προξενείο του Τορόντο, όπου η συνεισφορά του ως ανώτατος Επίτροπος Εμπορίου ήταν πολύτιμη στην επιτυχία του θεσμού του Toronto Economic Forum.

Η μακρά εμπειρία του επίσης έρχεται να υποστηρίξει την προσπάθεια για την ανάδειξη των ευκαιριών στις ελληνοαμερικανικές οικονομικές σχέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες για τo American Hellenic Chamber of Commerce USA, δείτε ΕΔΩ

ΔιαβάστεΕπίσης