
ΑΜΕΡΙΚΗ
11/09/2025 | 20:47
Με το προεδρικό αεροσκάφος και συνοδεία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Βανς θα μεταφερθεί στην Αριζόνα το φέρετρο του Τσάρλι Κερκ
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς θα μεταφέρει το φέρετρο του δολοφονημένου συντηρητικού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ και την οικογένειά του από τη Γιούτα στην Αριζόνα με το Air Force Two.
Αυτό σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του σχεδιασμού, αλλά δεν είναι εξουσιοδοτημένη να μιλήσει δημόσια για αυτό.
Ο Βανς αναδιάταξε το πρόγραμμά του την Πέμπτη, ακυρώνοντας τα σχέδιά του να παραστεί σε εκδήλωση μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και αντίθετα κατευθύνεται στη Γιούτα, όπου ο φίλος του, Τσάρλι Κερκ δολοφονήθηκε την Τετάρτη.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Γιούτα, ο Βανς και η σύζυγός του, Ούσα, επρόκειτο να συναντηθούν με την οικογένεια και τους στενούς φίλους του Κερκ.
Στη συνέχεια, ο Βανς θα μεταφέρει το φέρετρο του Κερκ και την οικογένειά του με το Air Force Two από τη Γιούτα στην Αριζόνα, όπου ο Κερκ είχε την κατοικία του.
Νωρίτερα την Πέμπτη εκδόθηκαν προσωρινές περιοριστικές διατάξεις πτήσεων και για τις δύο περιοχές, υποδηλώνοντας μετακινήσεις υψηλού προφίλ προσώπων, όπως ο Βανς.
HellasJournal