weather symbol
30
ΠΑΡ 5/9/25 | 18:23
epa12347164 Peter Doocy, White House correspondent for FOX News, shows US President Donald Trump, a video on his phone during an announcement in the Oval Office at the White House in Washington, DC, USA, 02 September 2025. EPA, AL DRAGO POOL

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ: Τα πήρε στο …κρανίο ο Πρόεδρος Τράμπ με τον Σι Τζινπίνγκ, τον Βλαδίμηρο και τον Κιμ Γιονγκ Ουν… Ο ισλαμιστής Ερντογάν έφυγε τρέχοντας από τη Σαγκάη! Ο νέος ρόλος της Ινδίας, του Ισραήλ και της Ελλάδας

Η ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ HELLAS JOURNAL – Ουάσιγκτον

Διίστανται οι απόψεις μετά τη δημοσίευση του μηνύματος που έστειλε στον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ:

Ήταν απλά σαρκαστικός ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, ή έστελνε στον κομμουνιστή ηγέτη με τη βαθιά καπιταλιστική τσέπη, ένα στεγνό μήνυμα: Ότι, δηλαδή, γνωρίζει ότι εκπονεί σχέδια εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, εκμεταλλευόμενος το γεγονός, ότι ο κ. Τράμπ είναι απασχολημένος προσπαθώντας να σταματήσει το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός Πλανητάρχης περιγράφεται ως έτοιμος να τα πάρει στο …κρανίο και να αποφασίσει το αδιανόητο…

Ο Πρόεδρος Τράμπ φαίνεται ότι περνά δύσκολες μέρες αυτό το διάστημα καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες, ότι έχει κάποια προβλήματα με την υγεία του.

Όμως, παραμένει στο Λευκό Οίκο και εργάζεται και σχεδιάζει με τους βασικούς συμβούλους του, με πρώτους τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο που εξελίχθηκε στον ισχυρό άνδρα μετά τον κ. Τράμπ, και τον αντιπρόεδρο Βανς.

  • Στο μυαλό του είναι η Ουκρανία, αλλά και η Γάζα. Φαίνεται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις, ειδικά για την Ουκρανία, καθώς στο άλλο μέτωπο υποστηρίζει ακόμα τους σχεδιασμούς του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο προεδρικός γαμπρός, ο περίφημος Κούσνερ που «παίζει» με πολλά λεφτά, άφησε μόνη την Ιβάνκα στο Μαϊάμι και περιοδεύει στις χώρες του Περσικού Κόλπου, για να εξασφαλίσει τη σιωπή των Αράβων, αλλά και τα πετροδολάρια τους για το μεγάλο «πρότζεκτ» της Γάζας.

Ο κ. Τράμπ που υποδέχεται σήμερα στο Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της Πολωνίας, θα τοποθετηθεί δημόσια για την Ουκρανία και πιστεύεται θα εκφράσει μία διαφορετική θέση.

  • Ο Βλαδίμηρος τον κοροϊδεύει και η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τράμπ, δεν το ανέχεται, συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες.

Στο ερώτημα, λοιπόν, αν το μήνυμα στον Κινέζο ομόλογό του ήταν σαρκαστικό ή στεγνή προειδοποίηση, η απάντηση είναι πως πρόκειται για μείγμα των δύο: Δηλώνει ότι δεν τους φοβάται και πως η Αμερική είναι πανίσχυρη για να τους αντιμετωπίσει όλους μαζί.

  • Η πολύωρη στρατιωτική παρέλαση και το σόου του Σι Τζινπίνγκ, παρακολουθείται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και δεν θεωρείται επίδειξη δύναμης, υπό την έννοια ότι ήταν μία από τα ίδια.

Έχει δημιουργηθεί ο νέος άξονας του κακού -με τη συμπερίληψη και του Ιράν- που προφανώς ξύπνησε τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου… Μαζί με τους εχθρούς της Αμερικής, είδαμε πρώτη μούρη στη Σαγκάη και τον Ταγίπ Ερντογάν… Ο Λευκός Οίκος το πήρε είδηση;

Καθώς συνωμοτείτε εναντίον μου…

Ο Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε στο Πεκίνο τον Πούτιν και τον «τρελό» της Βόρειας Κορέας, με την ευκαιρία της τεράστιας στρατιωτικής παρέλασης, που πραγματοποιήθηκε στην επέτειο του τέλους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο.

Δύο ώρες πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ουάσιγκτον, στις 5 το πρωί ώρα Ελλάδος) και ενώ ξεκινούσε στην κινεζική πρωτεύουσα η παρέλαση, ο κ. Τράμπ ευχήθηκε «να περάσουν ο πρόεδρος Σι και ο θαυμάσιος κινεζικός λαός μια υπέροχη μέρα εορτασμών».

Στη συνέχεια έγραψε στο Truth Social, τη δική του πλατφόρμα:

  • «Παρακαλώ να δώσετε τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου στον Βλαντίμιρ Πούτιν και στον Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς συνωμοτείτε εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Ακολουθεί αναλυτικά η μεγάλης σημασίας ανάρτηση του κ. Τράμπ:

Το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν ο Πρόεδρος της Κίνας Σι, θα αναφέρει την τεράστια υποστήριξη και το «αίμα» που έδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στην Κίνα για να τη βοηθήσουν να εξασφαλίσει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της από έναν πολύ εχθρικό ξένο εισβολέα.

Πολλοί Αμερικανοί πέθαναν στην προσπάθεια της Κίνας για νίκη και δόξα. Ελπίζω ότι δικαιωματικά θα τιμηθούν και θα τους θυμούνται για την ανδρεία και τη θυσία τους! Ας περάσουν ο πρόεδρος Σι και ο θαυμάσιος κινεζικός λαός μια υπέροχη μέρα εορτασμών.

Παρακαλώ να δώσετε τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου στον Βλαντίμιρ Πούτιν και στον Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς συνωμοτείτε εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

Και ο Ερντογάν εναντίον της Δύσης από το φόρουμ της Σαγκάης

Στο περιθώριο της 25ης Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, ο αυταρχικός πρόεδρος της Ρωσίας συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν -σιγά που θα έχαναν την ευκαιρία!

Η έγνοια του Ερντογάν αφορούσε περισσότερο τον …«πόνο» του να παρουσιάζεται ως παγκόσμιος ηγέτης. Κάλεσε, λοιπόν, τον Βλαδίμηρο να επισκεφθεί την Άγκυρα και στη συνέχεια να συναντήσει τον Ζελένσκι, κάτι που δεν θα συμβεί στο σύντομο μέλλον. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος.

  • Υπό άλλες συνθήκες, οι δηλώσεις του Ερντογάν θα προκαλούσαν την οργή της Αμερικής -θα το κάνουν σίγουρα οι Αμερικανοί νομοθέτες. Όμως, και ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «βράζουν» αλλά δεν πράττουν ούτε τα αυτονόητα.

Ο ηγέτης μίας χώρας, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δηλώνει ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας συνεχίζουν να εξελίσσονται στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και των κοινών συμφερόντων αλλά η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες παίζουν τους κωφούς.

Τι είπε ο Πούτιν, που κατά τον Αμερικανό Πρόεδρο, συνωμοτεί με την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα, εναντίον των ΗΠΑ;

Ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τις διπλωματικές προσπάθειές του και τόνισε ότι η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος και δοκιμασμένος στο χρόνο εταίρος της Ρωσίας και η ενεργειακή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες είναι «στρατηγική».

Μάλιστα… Είναι στρατηγική!!!!

Σημειώνουμε ότι μετά τη συνάντηση, ο ισλαμιστής Ερντογάν έφυγε τρέχοντας από τη Σαγκάη, για να πάει ο ίδιος στο Πεκίνο. Αλλά άφησε στο πόδι του τον Χακάν Φιντάν, ο οποίος πόζαρε πίσω από τους δικτάτορες της Κίνας, της Βόρειας Κορέας και φυσικά της Ρωσίας.

Η Ινδία πρέπει να περιορίσει την επιρροή της Τουρκίας και η Ελλάδα πρέπει να προσεγγίσει το Νέο Δελχί…

Η αντιμετώπιση και ο περιορισμός της Τουρκίας πρέπει να αποτελέσουν βασικό μέρος της στρατηγικής της Ινδίας στη Μεσόγειο, τονίζεται σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του ιστότοπου Middle East Forum.

Σημειώνει ότι οι  παράγοντες που διαμορφώνουν την προσέγγιση της μεγάλης αυτής χώρας στη Μεσόγειο είναι ο οικονομικός διάδρομος της Ινδίας και της Μέσης Ανατολής, η συνεργασία της Ινδίας, του Ισραήλ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των ΗΠΑ (I2U2) στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας, η επέκταση της στρατηγικής επιρροής της Κίνας μέσω της Belt and Road Initiative και η επιθυμία πρόσβασής της στις ευρωπαϊκές αγορές.

  • Ωστόσο, μετά τη σύγκρουση μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν στις 6-10 Ιουνίου 2025, η Τουρκία βρέθηκε στο επίκεντρο των σκέψεων που διαμορφώνουν την προσέγγιση του Νέου Δελχί στη Μεσόγειο, ιδίως λόγω της προμήθειας όπλων από την Άγκυρα στον μισητό εχθρό της Ινδίας: Το Πακιστάν.

Γράφει ότι το 2023, η Ινδία υπέγραψε μια συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Ελλάδα, η οποία περιελάμβανε ένα σημαντικό στρατιωτικό σκέλος.

Αυτές οι χώρες είναι δημοκρατίες, αντιμετωπίζουν προκλήσεις από ισλαμιστές εξτρεμιστές με δεσμούς με την Τουρκία, το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, και έχουν εδαφικές και θαλάσσιες διαφορές με την Άγκυρα.

  • Η Ινδία πρέπει να επικεντρωθεί σε μία ισχυρή στρατηγική στην Ανατολική Μεσόγειο και να ενισχύσει τη διπλωματική της υποδομή στην περιοχή για να αντιμετωπίσει την Τουρκία και τους συμμάχους της, το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, γράφει ο γνωστός ιστότοπος.

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ, η Κύπρος και η Ελλάδα πρέπει να αναζητήσουν πρόσθετες ευκαιρίες για τη συμμετοχή της Ινδίας και να ξεκινήσουν μια προληπτική προσέγγιση με την είσοδο της Ινδίας στο τριμερές (3+1) σχήμα (που απαρτίζουν τα Ιεροσόλυμα, η Αθήνα, η Λευκωσία και η Ουάσιγκτον)…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Υποστηρίξτε τη Hellas Journal: Η ιστοσελίδα μας ίσως να είναι ένα εκ των ελαχίστων μέσων ενημέρωσης που έχει μηδέν δανεισμό… Δεν χρωστούμε ούτε ένα δολάριο σε κανένα…

ΔιαβάστεΕπίσης