weather symbol
26
ΠΑΡ 12/9/25 | 07:03
O πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην 5η Σύνοδο του Μητροπολιτικού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης του Economist Impact «Η Νοτιοανατολική Ευρώπη ως γέφυρα συνεργασίας και ανάπτυξης», που διεξάγεται 4η-5η Σεπτεμβρίου 2025, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελίδης», στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ECONOMIST IMPACT, STR

Επίθεση Τσίπρα για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: “Ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία”

Mε μία αποστροφή από την ομιλία του στο 5ο Συνέδριο “Thessaloniki Metropolitan Summit”, που διοργάνωσε ο Economist σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ.

Το απόσπασμα αναφέρει: «Θα επιστρέψει, δηλαδή, ένα μέρος από το τερατώδες πρωτογενές πλεόνασμα, που στο πρώτο επτάμηνο άγγιξε τα 8 δισ.

Ενώ για το 2024 ήταν 6,4 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο.

Και κύρια πηγή της μεγάλης και συστηματικής αυτής υπέρβασης, αποτελούν τόσο οι έμμεσοι φόροι όσο και ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων – φόροι που κατά κανόνα επιβαρύνουν δυσανάλογα τα ευάλωτα και μεσαία εισοδηματικά στρώματα.

Ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία. Έχω ωστόσο την αίσθηση ότι, αυτήν τη φορά, ο στόχος δε θα επιτευχθεί».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

ΔιαβάστεΕπίσης