
ΔΙΑΣΠΟΡΑ
29/08/2025 | 02:24
Ξανά πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ ο φλογερός πατριώτης Φίλιπ Κρίστοφερ, πρόσφυγας από την Κερύνεια: Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ εξελέγη για πρώτη φορά ο Χρίστος Καραολής
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2025, το συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα. (ΠΣΕΚΑ), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, με ομόφωνη επανεκλογή του άξιου Κερυνειώτη και γνήσιου Πατριώτη Φίλιπ Κρίστοφερ, στη θέση του Προέδρου της ΠΣΕΚΑ.
Για μία ακόμη φορά, οι άκαπνοι …”πατριώτες” της Νέας Υόρκης απέτυχαν να νικήσουν τον φλογερό πατριώτη, ο οποίος είναι πρόσφυγας από την κατεχόμενη Κερύνεια και συνεχίζει ασταμάτητα τον αγώνα για επιστροφή στα πάτρια εδάφη στην κατεχόμενη Κύπρο.
Στη Συνεδρία έγινε Παρουσίαση Έκθεσης Δραστηριοτήτων της ΠΣΕΚΑ, από τον Πρόεδρο της Φίλιπ Κρίστοφερ και παρουσίαση δράσεων της ΠΣΕΚΑ από όλους τους εκλεκτούς Αντιπροέδρους της από όλο τον κόσμο.
Προβλήθηκε σύντομο βίντεο από το φετινό Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ στην Ουάσιγκτον,έγινε ενημέρωση από την Διευθύντρια Β’, Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβειρα, Πηνελόπη Ερωτοκρίτου, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργο Παπαναστασίου, την Ομάδα του Εκπροσώπου της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ), και τον Αρχηγό Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα.
Το βίντεο είναι του Πέτρου Πετρίδη
Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ εξελέγη ο Χρίστος Καραολής
Εξελέγη, για πρώτη φορά, στη θέση του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) ο Χρίστος Καραολής, από το Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τις εργασίες του παγκόσμιου συνεδρίου Κυπρίων της διασποράς, που πραγματοποιείται από τις 26 μέχρι τις 29 Αυγούστου, στην Κύπρο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από την οργάνωση, Οργανωτικός Γραμματέας εξελέγη ο Γεώργιος Συμεωνίδης (Ελλάδα), Γενικός Γραμματέας ο Χαράλαμπος Καπνουλλάς (Αυστραλία) και Ταμίας ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους (Ηνωμένο Βασίλειο)
Το βίντεο είναι του Πέτρου Πετρίδη
Οι Αντιπρόεδροι που εξελέγησαν είναι οι Μιχάλης Έλληνας (Ηνωμένο Βασίλειο), Κυριάκος Παπαστυλιανού (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), Γεώργιος Συλλούρης (Ελλάδα), Ευαγόρας Μαυρομμάτης (Υπόλοιπη Ευρώπη), Νέστορας Νέστορος (Υπόλοιπη Αφρική), Μιχάλης Χριστοδούλου (Αυστραλία), Χριστίνα Αμυγδαλίδης (Καναδάς) και Χριστάκης Ζαχαρίας Χατζητάσου (Νότια Αφρική)
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΜΑΚ αναλαμβάνει καθήκοντα με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ενότητας της διασποράς και την προώθηση ζητημάτων που αφορούν στον επαναπατρισμό ταλέντων, την εξωτερική πολιτική και τα εσωτερικά θέματα της Κύπρου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος