
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
13/08/2025 | 19:07
Με τη μάνικα για μαξιλάρι: Εξουθενωμένοι πυροσβέστες ξεκουράζονται στην άσφαλτο, δίπλα στο πυροσβεστικό όχημα * Για να επιστρέψουν στη μάχη (video)
Η εξειδικευμένη ιστοσελίδα Fire Fighting Greece ανήρτησε μια φωτογραφία από τη Χίο, με τους εξουθενωμένους πυροσβέστες να κοιμούνται στην άσφαλτο, δίπλα στο πυροσβεστικό όχημα και με έναν δυο να έχουν “μαξιλάρι” τη μάνικα.
Δεν χρειάζονται λόγια αφού η φωτογραφία αποδίδει πλήρως την έκταση και την ένταση της σκληρής μάχης με τις φλόγες που δίνουν στα μέτωπα όλης της Ελλάδας οι πυροσβέστες.
Σχολιάζοντας το καρέ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Λαυράνος, είπε πως δείχνει «τη σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας του πυροσβέστη όταν βρίσκεται δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη».
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Λαυράνος δήλωσε χαρακτηριστικά:
- «Προσωπικά δεν μου προξενεί καμία εντύπωση αυτή η εικόνα. Δυστυχώς η εικόνα με αποκαμωμένους και εξουθενωμένους πυροσβέστες να ξαπλώνουν όπου βρίσκονται αποτελεί τη σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας του πυροσβέστη όταν βρίσκεται κάποια δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη.
- Αυτό που κάνουν οι συνάδελφοι στη φωτογραφία δεν είναι ότι κοιμούνται, κλείνουν τα μάτια τους για μερικές στιγμές, μισή – μία ώρα, μέχρι να ριχτούν ξανά στη μάχη της κατάσβεσης».