weather symbol
34
ΔΕΥ 28/7/25 | 12:53
A Tesla charger is on display at the Tesla Diner in Los Angeles, CA, USA, 22 July 2025. EPA/ALLISON DINNER

Mega deal $16,5 δισ. μεταξύ Tesla και Samsung για τα τσιπ ανακοίνωσε ο Μασκ: Αύξηση πάνω από 4% σημείωσαν οι μετοχές της Samsung με την ανακοίνωση

O Ίλον Μασκ ανακοίνωσε ένα mega deal, 16,5 δισ. δολαρίων μεταξύ της Tesla και της Samsung, για την προμήθεια τσιπ ημιαγωγών από τον κολοσσό της τεχνολογίας.

«Το γιγάντιο νέο εργοστάσιο της Samsung στο Τέξας θα αφιερωθεί στην κατασκευή του τσιπ AI6 επόμενης γενιάς της Tesla. Η Samsung κατασκευάζει αυτήν τη στιγμή το AI4. Η TSMC θα κατασκευάσει το AI5, του οποίου ο σχεδιασμός μόλις ολοκληρώθηκε, αρχικά στην Ταϊβάν και στη συνέχεια στην Αριζόνα», ανέφερε ο Μασκ σε ανάρτησή του.

«Η Samsung συμφώνησε να επιτρέψει στην Tesla να βοηθήσει στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας της παραγωγής. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς θα συμβάλλω προσωπικά στο να επιταχυνθεί ο ρυθμός προόδου. Και το εργοστάσιο βρίσκεται σε βολική τοποθεσία, όχι μακριά από το σπίτι μου», σημείωσε ο Μασκ.

Οι μετοχές της Samsung σημείωσαν αύξηση πάνω από 4% μόλις ανακοινώθηκε το deal, σύμφωνα με το Reuters.

Η Samsung είχε ανακοινώσει νωρίτερα συμφωνία προμήθειας τσιπ ύψους 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων χωρίς να κατονομάσει τον πελάτη, επικαλούμενη εμπιστευτικότητα.

Σημείωσε ωστόσο πως η συμφωνία διαρκεί έως το τέλος του 2033.

Η συμφωνία έρχεται καθώς η Samsung αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση για την παραγωγή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, καθώς είναι πίσω από τους αντιπάλους της και το deal αυτό θα της προσφέρει σημαντικά κέρδη και θα αυξήσει και την τιμή της μετοχής της.

Πηγή: skai.gr

ΔιαβάστεΕπίσης