weather symbol
31
ΤΕΤ 18/6/25 | 19:52

Οι Αμερικανοί θα προστατεύσουν τα αεροπλάνα τους στη Μέση Ανατολή: Προβλέπεται απόσυρση από τις βάσεις Κατάρ και Μπαχρέιν για λόγους ασφαλείας…

Στην απόφαση να αποσύρουν όλα τους τα αεροπλάνα στη Μέση Ανατολή κατέληξαν οι αμερικανοί, σύμφωνα με πληροφορίες μας.

Θα αποχωρήσουν και θα πάνε σε περιοχές μακριά από το Ιράν τα μαχητικά από το Κατάρ και το Μπαχρέιν. Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστοί οι λόγοι, αλλά εικάζουμε ότι το Πεντάγωνο θεωρεί πως θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι ιρανικών επιθέσεων.

Η αεροπορική βάση Al Udeid στο Κατάρ, σημαντικός κόμβος για τον στρατό των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, έχει εκκενωθεί σε μεγάλο βαθμό από αεροσκάφη, σύμφωνα με νέες δορυφορικές εικόνες από τις 16 Ιουνίου.

Τουλάχιστον 32 πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Κατάρ έχουν εγκαταλείψει τη βάση, με μερικά να εντοπίζονται στο Flightradar24 και στο ADSB Exchange ενώ κατευθύνονται προς την Ευρώπη, τον Ινδικό Ωκεανό και άγνωστες περιφερειακές τοποθεσίες.

Η βάση Al Udeid φιλοξενεί ένα βασικό μέρος της προβολής αεροπορικής ισχύος των ΗΠΑ στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών, ανεφοδιαστών, drones παρακολούθησης και βομβαρδιστικών.

Η κίνηση έρχεται καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για το τι μπορεί να προετοιμάζεται ή να αποφεύγει η Ουάσιγκτον.

Όταν το Πεντάγωνο αρχίζει να μετακινεί το υλικό από τη μεγαλύτερη βάση του στον Κόλπο, συνήθως σημαίνει ότι κάτι έρχεται, αναφέρει ο @MarioNawfal

Source: @GeoPoliticJosh@sentdefender, Satellite imagery, Flightradar24

ΔιαβάστεΕπίσης