
ΚΟΣΜΟΣ
26/06/2025 | 21:18
Ο Νετανιάχου βλέπει τη «νίκη επί του Ιράν» ως μια ευκαιρία για διεύρυνση των ειρηνευτικών συμφωνιών του Ισραήλ με άλλες χώρες της περιοχής
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε απόψε ότι η νίκη της χώρας του στον πόλεμο με το Ιράν συνιστά «μια ευκαιρία» για να επεκτείνει τις ειρηνευτικές συμφωνίες με άλλες χώρες της περιοχής και ότι η ισραηλινή κυβέρνηση «εργάζεται με ενθουσιασμό» για να το επιτύχει αυτό.
«Πολεμήσαμε με αποφασιστικότητα εναντίον του Ιράν και πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Αυτή η νίκη ανοίγει τον δρόμο για να επεκτείνουμε εντυπωσιακά τις ειρηνευτικές συμφωνίες», είπε ο Νετανιάχου σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, εκτός από την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και τη νίκη επί της Χαμάς, «υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιριών τις οποίες δεν θα πρέπει να χάσουμε, ούτε για μία ημέρα».
Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ