
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
02/06/2025 | 20:11
«Ναυαγεί» η κοινή συνάντηση Αγγελόπουλων-Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Βρούτση: Πιο κοντά η διακοπή του πρωταθλήματος [video]
Πιο κοντά φέρνει την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος μπάσκετ η στάση που τηρούν οι διοικητικοί ηγέτες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
Μετά τις εκ διαμέτρου αντίθετες πραγματικότητες που παρουσίασαν για το τι συνέβη χθες το βράδυ στο ΣΕΦ, οι δύο πλευρές απέρριψαν με διαφορετικό τρόπο και την πρόσκληση του Γιάννη Βρούτση για κοινή συνάντηση, προκειμένου να υπάρξει ηθική δέσμευση για αποκλιμάκωση.
Από τη πλευρά του, μετά την γνωστοποίηση των αδελφών Αγγελόπουλου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ότι δεν πρόκειται να κάτσουν μαζί στο ίδιο τραπέζι, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, έστειλε το δικό του τελεσίγραφο και ξεκαθάρισε ότι θα περιμένει τους «ισχυρούς άνδρες» των δύο ΚΑΕ μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (4/6) και σε περίπτωση που δεν εμφανιστούν τότε θα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα.
«Συνάντηση με τον καταζητούμενο μόνο στο δικαστήριο»
Οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ανακοίνωσαν ότι δεν θα παραστούν στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στην οποία είναι προσκεκλημένος και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Ξεκαθαρίζουν ότι «η πρόσκληση να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον καταζητούμενο ιδιοκτήτη της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός, που απείλησε να βιάσει ένα ανήλικο παιδί μπροστά στα μάτια του πατέρα του, απορρίπτεται ως απαράδεκτη».
Παράλληλα, γνωστοποίησαν ότι η «μόνη συνάντηση με τον Δ. Γιαννακόπουλο θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες».
Αναλυτικά η δήλωση των προέδρων της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου:
«H πρόσκληση να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον καταζητούμενο ιδιοκτήτη της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός, που απείλησε να βιάσει ένα ανήλικο παιδί μπροστά στα μάτια του πατέρα του, απορρίπτεται ως απαράδεκτη. Η μόνη συνάντηση με τον Δ. Γιαννακόπουλο θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες.
Όποιος επιθυμεί τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης, ας μεριμνήσει να προστατεύσει τον αθλητισμό από τα πρόσωπα που βάναυσα την καταπατούν».
Γιαννακόπουλος: «Δεν κάθομαι ποτέ μαζί τους στο ίδιο τραπέζι»
Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου ότι δεν θα παραστούν στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ακολούθησε νέα ανάρτηση στα social media του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, στην οποία ενημερώνει ότι ούτε ο ίδιος προτίθεται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, προσθέτοντας όμως ότι «με πολύ μεγάλη χαρά να έρθουμε σε διαφορετικές ώρες».
Αναλυτικά:
«Προς τον αξιότιμο υπουργό κ. Βρούτση, τον οποίο σέβομαι απόλυτα. Δυστυχώς από όσο καταλαβαίνω το ραντεβού δεν θα μπορέσει να συμβεί, επειδή οι Αγγελόπουλοι είναι κάτω από αυτόφορη διαδικασία, αλλά και επίσης εγώ με αυτούς τους δύο ανθρώπους δεν κάθομαι ποτέ στο ίδιο τραπέζι. Με πολύ μεγάλη χαρά να έρθουμε σε διαφορετικές ώρες».
Απόφαση για οριστική διακοπή
Νωρίτερα, κατηγορηματικός στο ότι το πρωτάθλημα μπάσκετ θα διακοπεί, αν δεν υπάρξει ηθική δέσμευση για αποκλιμάκωση στη συνάντηση της Τετάρτης με τους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, εμφανίστηκε ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το πρόβλημα αυτή τη φορά δεν προέρχεται από τους φιλάθλους, αλλά από τους παράγοντες των ομάδων, και τόνισε ότι θα περιμένει στο γραφείο του, το μεσημέρι της Τετάρτης (4/6, 15:00), τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο.
«Δεν συμφέρει καμία ΚΑΕ να μην συμμετάσχει στη συνάντηση της Τετάρτης», δήλωσε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι όποιος δεν έρθει θα πάρει πάνω του και την ευθύνη της μη προσέλευσης.
Αν δεν υπάρξει λύση και συμφωνία για να «πέσουν» οι τόνοι, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απόφαση για οριστική διακοπή της Greek Basketball League, υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.
Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής παιχνιδιών κεκλεισμένων των θυρών τόνισε: «Δεν παίζουμε εδώ, δεν κάνουμε συναλλαγές. Είμαστε αποφασισμένοι να το πάμε μέχρι τέλους. Την Τετάρτη θα έχουμε το ναι ή το όχι για αυτό. Όχι από τους φιλάθλους, από τους παράγοντες».
Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ