weather symbol
28
ΠΕΜ 5/6/25 | 21:31
File Photo: Η οριοθέτηση της ΑΟΖ Τουρκίας και Λιβύης που παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα νοτίως της Κρήτης βάσει του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

Λιβυκό Πρακτορείο Ειδήσεων: Η Βουλή της υπό τον Χαφτάρ Ανατολικής Λιβύης συστήνει επιτροπή για τη μελέτη του παράνομου «τουρκολιβυκού μνημονίου»

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Ανατολικής Λιβύης αποφάσισε τη σύσταση τεχνικής επιτροπής για τη μελέτη του παράνομου «τουρκολιβυκού μνημονίου» για την οριοθέτηση ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας, μετέδωσε το Λιβυκό Πρακτορείο Ειδήσεων LANA.

Ο εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αμπντουλάχ Μπλιχάκ, ανέφερε ότι η απόφαση για τη συγκρότηση της τεχνικής επιτροπής ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Ο ίδιος δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπέβαλε η παράλληλη κυβέρνηση του Οσάμα Χαμάντ της Ανατολικής Λιβύης στη Βουλή των Αντιπροσώπων προς έγκριση.

«Η συμφωνία αυτή αφορά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών και υπογράφηκε με την πρώην κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας υπό τον Φαγέζ αλ Σαράζ στις 27 Νοεμβρίου 2019» σημειώνει το Λιβυκό Πρακτορείο Ειδήσεων LANA.

Στις 4 Απριλίου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ υποδέχθηκε στην Άγκυρα τον αντιστράτηγο Σαντάμ Χαλίφα Χαφτάρ, γιος του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και αρχηγό των χερσαίων δυνάμεων του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, που υπάγεται στην κυβέρνηση της Βεγγάζης στα ανατολικά της χώρας.

Ο αντιστράτηγος Χαφτάρ βρέθηκε στην Άγκυρα κατόπιν πρόσκλησης του αρχηγού των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων, στρατηγού Σελτσούκ Μπαϊρακτάρογλου.

Ο άλλος γιος του στρατάρχη Χαφτάρ, Μπελκασέμ Χαφτάρ, είχε επισκεφθεί την Άγκυρα στις 25 Ιουλίου πέρυσι, με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Λιβύης, και σε συνέντευξή του τότε είχε δηλώσει ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα είναι πολύ ικανοποιητική.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΔιαβάστεΕπίσης