
ΑΜΥΝΑ
13/06/2025 | 20:58
Ισραήλ: Τρία παιδιά τραυματίστηκαν στη Χεβρώνα από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη – Ο στρατός καλεί τους κατοίκους να μείνουν κοντά σε καταφύγια
Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν απόψε στην Ιερουσαλήμ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο μάρτυρες από την περιοχή.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εντόπισε την εκτόξευση ενός πυραύλου από την Υεμένη προς το Ισραήλ και εργάζεται για την αναχαίτισή του.
Αργότερα ανακοίνωσε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη προς το Ισραήλ έπεσε στην πόλη της Χεβρώνας, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέλην, τρία παιδιά τραυματίστηκαν από τα θραύσματα.
Οι Χούθι της Υεμένης, οι αντάρτες που συνήθως αναλαμβάνουν την ευθύνη για εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον του Ισραήλ, είναι στενοί σύμμαχοι του Ιράν.
Ο στρατός κάλεσε τους κατοίκους σε όλο το Ισραήλ να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια, να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις σε δημόσιους χώρους και να αποφύγουν τις συγκεντρώσεις.
Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ