
LIFE
04/06/2025 | 14:16
Η Ρίο Τατσούκι, αποκαλούμενη «Μπάμπα Βάνγκα της Ιαπωνίας» προκαλεί πανικό προβλέποντας μεγάλη καταστροφή μέσα στο 2025 και νέα πανδημία το 2030 [videos]
Ένα μέντιουμ με το παρατσούκλι «Μπάμπα Βάνγκα» της Ιαπωνίας έκανε μια τρομακτική πρόβλεψη, η οποία θα ξυπνήσει οδυνηρές αναμνήσεις σε πολλούς.
Η Ρίο Τατσούκι, καλλιτέχνης κόμικς manga από την Ιαπωνία, την οποίο συχνά συγκρίνουν με τη διάσημη μάντισσα Μπάμπα Βάνγκα, έχει κερδίσει φήμη για τις ανατριχιαστικά ακριβείς προβλέψεις της σε σχέση με ορισμένες από τις πιο μεγάλες καταστροφές στον κόσμο.
Θεωρείται ότι έχει προβλέψει σωστά τους θανάτους του Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, της πριγκίπισσας Νταϊάνα , καθώς και μια πληθώρα σημαντικών παγκόσμιων γεγονότων – συμπεριλαμβανομένου του σεισμού στο Κόμπε το 2011, ακόμη και της πανδημίας Covid-19.
Τώρα, η προφήτισσα προβλέπει την επιστροφή ενός θανατηφόρου ιού, παρόμοιου με αυτόν που οδήγησε σε μαζικά lockdown και περισσότερους από 7 εκατομμύρια θανάτους όταν σάρωσε τον κόσμο το 2020.
Γράφοντας στο βιβλίο της με τίτλο «Το μέλλον όπως το βλέπω», που εκδόθηκε το 1999, η Γιαπωνέζα μυστικίστρια προέβλεψε την άφιξη ενός «άγνωστου ιού» το 2020, με πολλούς να πιστεύουν ότι είχε προβλέψει με ακρίβεια την έναρξη της Covid-19.
Και σύμφωνα με την Τατσούκι, ο κόσμος δεν έχει δει ακόμη το τελευταίο χτύπημα του καταστροφικού ιού.
Η γιαπωνέζα καλλιτέχνης προέβλεψε ότι η καταστροφή στην υγεία θα «επιστρέψει το 2030» και θα προκαλέσει ακόμη «μεγαλύτερη καταστροφή». «Ένας άγνωστος ιός θα εμφανιστεί το 2020, θα εξαφανιστεί μετά την κορύφωσή του τον Απρίλιο και θα εμφανιστεί ξανά 10 χρόνια αργότερα», έγραψε.
Μια θεωρία που μπορεί να μην απέχει και πολύ από την αλήθεια, υπό το φως των ειδήσεων ότι τα κρούσματα Covid επανεμφανίζονται στην Ινδία.
Σημαντικές πολιτείες, όπως η Κεράλα, η Μαχαράστρα και το Γκουτζαράτ, μεταξύ άλλων, έχουν αναφέρει «απότομη αύξηση» στις διαγνώσεις του ιού, σύμφωνα με τους Economic Times. Αντιδρώντας στη νέα έξαρση, οι υγειονομικές αρχές σε όλη τη χώρα εξέδωσαν οδηγίες προς τα νοσοκομεία και προειδοποίησαν τους ανθρώπους να παραμείνουν σε εγρήγορση. Οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει το κοινό να μην πανικοβάλλεται, αλλά έχουν τονίσει την ανάγκη οι άνθρωποι να είναι προσεκτικοί και να ενεργούν σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες υγείας.
Η μεγάλη καταστροφή του 2025
Τον περασμένο μήνα, τουρίστες ακύρωσαν τα ταξίδια τους, μετά από μια πρόβλεψη της Τατσούκι που προέβλεπε καταστροφή στην Ιαπωνία. Το 2021, η Tatsuki κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση του «The Future I Saw», η οποία περιελάμβανε μια πρόβλεψη για μια μεγάλη καταστροφή στα μέσα του 2025.
- Τώρα, καθώς η ημερομηνία πλησιάζει, πολλοί ταξιδιώτες που είχαν κλείσει διακοπές στην Ιαπωνία για τον Ιούλιο διστάζουν και αναβάλλουν τα ταξίδια τους ή τα ακυρώνουν εντελώς.
Σύμφωνα με τον CN Yuen, διευθύνοντα σύμβουλο του WWPKG, ενός ταξιδιωτικού γραφείου με έδρα το Χονγκ Κονγκ, οι κρατήσεις για την Ιαπωνία μειώθηκαν κατά το ήμισυ κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.
Αυτό αναμένεται να μειωθεί ακόμη περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες, ενόψει της προαναγγελτικής ημερομηνίας.
Οι τουρίστες από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, που αποτελούν τη δεύτερη και τέταρτη μεγαλύτερη πηγή τουριστών της χώρας αντίστοιχα, ήταν οι πιο πιθανό να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια στην Ιαπωνία.
Αυτό επιδεινώθηκε περαιτέρω αφότου η πρεσβεία της Κίνας στο Τόκιο τροφοδότησε ανησυχίες, εκδίδοντας επίσημη προειδοποίηση προς τους Κινέζους πολίτες στα τέλη Απριλίου να είναι προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν, σπουδάζουν ή αγοράζουν ακίνητα στην Ιαπωνία.
Αλλά ο πανικός έχει έκτοτε εξαπλωθεί και σε άλλες αγορές, όπως η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, όπου οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από την πρόβλεψη της Τατσούκι, η οποία προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να επανεξετάσουν τις διακοπές τους στην Ιαπωνία.
Έκτοτε, Ιάπωνες αξιωματούχοι προσπάθησαν να κατευνάσουν τον πανικό με μια σειρά από επίσημες δηλώσεις για να καθησυχάσουν τους ταξιδιώτες ότι επρόκειτο απλώς για «μη επιστημονικές φήμες».
«Θα ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα αν η διάδοση μη επιστημονικών φημών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε αντίκτυπο στον τουρισμό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γιοσιχίρο Μουράι, κυβερνήτης της νομαρχίας Μιγιάγκι.
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, επειδή οι Ιάπωνες δεν φεύγουν στο εξωτερικό… Ελπίζω ο κόσμος να αγνοήσει τις φήμες και να τους επισκεφτεί».
Προαισθήματα και όνειρα από τη δεκαετία του 1980
Ενώ ήταν σε μεγάλο βαθμό άγνωστη την εποχή που εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο, η Τατσούκι έκτοτε έχει γίνει μια αναγνωρισμένη δύναμη μεταξύ των μέντιουμ.
Ισχυρίστηκε ότι άρχισε να έχει προαισθήματα στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αφότου πολλά από τα έντονα όνειρά της έγιναν πραγματικότητα.
Το βιβλίο της έχει πρόσφατα ανανεωθεί, αφότου ορισμένες από τις προαισθήσεις που έκανε εκ των υστέρων φάνηκαν να αντικατοπτρίζουν γεγονότα της πραγματικής ζωής.
Μεταξύ των ανατριχιαστικών προβλέψεών της για το μέλλον, λέγεται ότι η Tatsuki προέβλεψε με ακρίβεια τον ξαφνικό θάνατο του Freddie Mercury. Ισχυρίζεται ότι είδε εικόνες του frontman των Queen να πεθαίνει ξαφνικά σε ένα όνειρο στις 24 Νοεμβρίου 1976. Ακριβώς 15 χρόνια αργότερα, ο τραγουδιστής πέθανε σε ηλικία 45 ετών από επιπλοκές του AIDS.
Πιστεύεται επίσης ότι προέβλεψε τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Ένα χρόνο αργότερα, η Τατσούκι ισχυρίστηκε ότι είδε ένα όνειρο στο οποίο είδε μια γυναίκα να στέκεται στο τέλος ενός διαδρόμου σε ένα παλάτι. Στεκόμενη στο τέλος, είδε ένα πορτρέτο μιας ξανθιάς γυναίκας που κρατούσε ένα μωρό, με την εικόνα να ονομάζεται «Νταϊάνα». Πέντε χρόνια αργότερα, ισχυρίστηκε ότι είχε δει ένα άλλο όνειρο για την Πριγκίπισσα, στο οποίο την είδε να πεθαίνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
- Η προφήτης έχει πει προηγουμένως ότι τα όνειρά της φτάνουν σε μια χρονική περίοδο που μπορεί να διαιρεθεί με το πέντε.
Στη συνέχεια, το 1995, η Τατσούκι είπε ότι ένα όνειρο που είδε ένας ηλικιωμένος άντρας την οδήγησε σε «ραγισμένη γη», γεγονός που την οδήγησε να προβλέψει ότι η ιαπωνική πόλη Κόμπε θα «ραγίσει» είτε σε 15 ημέρες είτε σε 15 χρόνια.
Και έτσι η προφητεία της έγινε πραγματικότητα, καθώς 15 ημέρες αργότερα, το Κόμπε χτυπήθηκε από έναν ύπουλο σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους. Θεωρείται πλέον ο δεύτερος πιο θανατηφόρος σεισμός του 20ού αιώνα.
Συχνά συγκρίνεται με τη Βουλγάρα μυστικίστρια Μπάμπα Βάνγκα, η οποία, παρά το γεγονός ότι απεβίωσε πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, το 1996, έχει κάνει αμέτρητες προβλέψεις για την τύχη του κόσμου, προλέγοντας γεγονότα μέχρι και το 5079.