weather symbol
27
ΤΕΤ 4/6/25 | 22:57
Ο παίκτης του Παναθηναϊκού Ντίνος Μήτογλου (Α) και ο παίκτης του Ολυμπιακού Τόμας Γουόκαπ (Δ) σε δράση, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, για την 2η αγωνιστική των play off των τελικών της Greek Basketball League, στο ΣΕΦ, Πειραιάς, την Κυριακή 1η Ιουνίου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Αναβάλλεται o αγώνας ΠΑΟ-Ολυμπιακός της Τετάρτης μετά το χάος στο ΣΕΦ – Μαρινάκης: Ακόμα και οριστική διακοπή του πρωταθλήματος αν δεν βρεθεί λύση

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης για τα όσα έγιναν χθες στο ΣΕΦ και στον δεύτερο τελικό της Greek Basket League.

Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ο τρίτος τελικός που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τετάρτη, αναβάλλεται.

Επιπλέον, το πρωί της ίδιας μέρας καλούνται οι ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στο υπουργείο για συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να ληφθούν ρητές δεσμεύσεις πως θα μπει τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση το εφετινό πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά.

Οι δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Μαρινάκη:

«Επιτρέψτε μου πριν ξεκινήσουμε με τα υπόλοιπα θέματα, να προβώ σε κάποιες ανακοινώσεις, σε συνέχεια όσων διημείφθησαν χθες, στο πλαίσιο του 2ου τελικού της Basketball League.

Η Κυβέρνηση, πριν από δεκαπέντε μήνες, ανέλαβε μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών και αποφάσεων, με σκοπό να μπει ένα τέλος σε φαινόμενα βίας που δεν έχουν θέση στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Θεσπίσαμε αυτοματοποιημένες ποινές, αυστηροποιήσαμε τις ποινικές κυρώσεις και κάναμε υποχρεωτική τη λειτουργία καμερών καθώς και τον έλεγχο εισόδου.

Απ’ την πρώτη στιγμή μείναμε πιστοί στην εφαρμογή τους και με την διεξαγωγή του συνόλου των αγώνων χωρίς επεισόδια, ή με την επιβολή αυστηρών αλλά δίκαιων ποινών, όπου η κατάσταση πήγαινε να ξεφύγει, αποδείχθηκε ότι όπου υπάρχει βούληση και συνέπεια υπάρχει και αποτέλεσμα.

Οι χθεσινές εικόνες δεν περιποιούν τιμή για τον επαγγελματικό αθλητισμό και πολύ περισσότερο για δύο ομάδες που, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπου υπάρχουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες θα αποδοθούν και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.

Από κει και πέρα. Ο 3ος τελικός, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί μεθαύριο Τετάρτη 4 Ιουνίου, αναβάλλεται.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, καλούνται οι ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, για να δοθούν ρητές δεσμεύσεις πως θα μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση, το φετινό πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά.

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει, με πράξεις και όχι λόγια, ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ανοχή σε νοσηρά φαινόμενα βίας και παραβατικότητας, είτε αυτά εμφανίζονται στα γήπεδα, είτε στα πανεπιστήμια, είτε οπουδήποτε αλλού».

«Η Δικαιοσύνη θα επιληφθεί της μήνυσης κατά Γιαννακόπουλου»

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα συλληφθεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, απάντησε:

«Το αν εφαρμόζεται ο νόμος, η κυβέρνηση το έχει αποδείξει. Στο ποδόσφαιρο εφαρμόστηκε ο νόμος. Και οι κάμερες και οι αυτοματοποιημένες ποινές και οι είσοδοι και όλα.

Να διαχωρίσουμε δύο πράγματα. Όταν υπάρχει ένταλμα, μια ποινική δίωξη, υποχρεωτικά οι Αρχές πρέπει να εφαρμόσουν τη διαδικασία. Δεν μπορεί να κάνει κάτι η κυβέρνηση. Αυτή είναι η διαδικασία. Η Δικαιοσύνη θα επιληφθεί τη συγκεκριμένη μήνυση και θα πάρει τον δρόμο της. Οφείλουν οι Αρχές να προχωρήσουν κανονικά. Η διαδικασία είναι μία και πρέπει να ακολουθείτε για όλους.

Είναι άλλο ζήτημα αυτό που συνολικά συμβαίνει. Κάθε ατομική συμπεριφορά κρίνεται ξεχωριστά. Είναι δύο μεγάλες ομάδες. Θέλουμε να μπει ένα τέλος σε αυτή τη λογική. Δεν κερδίζει κανείς τίποτα. Δεν πρέπει να ακούμε συνθήματα κατά παιδιών, ούτε όσα είδαμε στη συνέχεια.

Ο Γιάννης Βρούτσης θα ζητήσει ρητές δεσμεύσεις για τους υπόλοιπους αγώνες. Δεν φταίει σε κάτι ο κόσμος. Άμεσα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν πάνε όλα καλά», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαφάνεια στους διαιτητές

«Δεν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσει για τη διαιτησία στο μπάσκετ. Είναι και εκείνοι άνθρωποι. Υπάρχουν και όργανα ενστάσεων. Σημασία έχει να μην οδηγεί αυτό σε ζούγκλα. Εμείς βάζουμε κανόνες για να μην υπάρχει αυτή η ζούγκλα», απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στο ζήτημα της διαιτησίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

ΔιαβάστεΕπίσης