weather symbol
20
ΔΕΥ 12/5/25 | 09:48
FILE PHOTO: Άνδρες και γυναίκες των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο μέτωπο του πολέμου με τους Ρώσους εισβολείς. Photo via X@Defense of Ukraine @DefenceU/78th Air Assault Regiment

Ρωσική αεροπορική επίθεση εναντίον του Κιέβου: Λίγες ώρες μετά την πρόταση ειρηνευτικών συνομιλιών από τον Πούτιν

Οι μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας προσπαθούν να απωθήσουν ρωσική αεροπορική επίθεση εναντίον του Κιέβου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο, λίγη ώρα αφού η ουκρανική πολεμική αεροπορία προειδοποίησε για επίθεση με drones.

Οι σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν στο Κίεβο και ο Κλίτσκο κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να πάνε στα καταφύγια.

Η επίθεση αυτή εξαπολύθηκε λίγες ώρες αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε άμεσες συνομιλίες με την Ουκρανία στις 15 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη οι οποίες θα πρέπει να έχουν στόχο, όπως είπε, την επίτευξη διαρκούς ειρήνης .

Η Ρωσία εκτόξευσε περισσότερα από 100 drones εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύκτας, λίγο μετά τη λήξη της τριήμερης εκεχειρίας που είχε κηρύξει μονομερώς η Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

“Τη νύκτα της 11ης Μαΐου (από τις 02:00) ο εχθρός επιτέθηκε με 108 drones Shahed και άλλους τύπους drones”, επεσήμανε η ανακοίνωση, στην οποία η Πολεμική Αεροπορία πρόσθετε ότι κατέρριψε τα 60 από αυτά.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουκρανία παραβίασε περισσότερες από 14.000 φορές την τριήμερη εκεχειρία, η ισχύ της οποίας ολοκληρώθηκε χθες.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου έκαναν πέντε προσπάθειες παραβίασης της ασφάλειας στα νότια σύνορα της Ρωσίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσία και η Ουκρανία ανταλλάσσουν εκατέρωθεν κατηγορίες για την παραβίαση της εκεχειρίας (8-10 Μαΐου) για την οποία δεν είχε συμφωνήσει το Κίεβο.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, dpa μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κίεβο, Ουκρανία

ΔιαβάστεΕπίσης