
ΑΜΕΡΙΚΗ
17/05/2025 | 03:46
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ρίχνει βολές εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου από το Air Force One: Ο Ντόναλντ Τραμπ ξέσπασε για την απόφαση υπέρ των μεταναστών, μιλά για “αλλοδαπούς εχθρούς”
«Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δεν με αφήνει να κάνω αυτό για το οποίο εκλέχτηκα»… Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή φραστική επίθεση εναντίον του κορυφαίου θεσμού της δικαιοσύνης της χώρας του.
Προηγουμένως το Ανωτάτο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησής του να επιτρέψει τις απελάσεις μεταναστών από τη Βενεζουέλα με την επίκληση νόμου περί «αλλοδαπών εχθρών», που δεν είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν παρά μόνο σε περιόδους πολέμου.
«Αυτή η απόφαση θα έχει αποτέλεσμα να αφεθούν περισσότεροι εγκληματίες να έρθουν μαζικά στη χώρα μας, κάτι που θα κάνει μεγάλο κακό στον αγαπημένο μας αμερικανικό λαό», εξεμάνη ο Ρεπουμπλικάνος μέσω Truth Social μέσα από το Προεδρικό Αεροπλάνο.
Υπογράμμισε ακόμη πως σημαίνει ότι «για να απελαθούν» μετανάστες θα χρειάζεται «μακρά» και «δαπανηρή» δικαστική διαδικασία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσιγκτον, United States