
ΚΟΣΜΟΣ
14/05/2025 | 16:41
«Ο Μακρον συντάσσεται με τρομοκρατική οργάνωση», απαντά ο Νετανιάχου στην κριτική του Γάλλου προέδρου για την πολιτική του Ισραήλ στην Γάζα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε σήμερα τον Εμανουέλ Μακρόν ότι συντάσσεται με μια «τρομοκρατική οργάνωση»,με αφορμή το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε χθες «απαράδεκτη» την πολιτική που ακολουθεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στη Λωρίδα της Γάζας.
- «Ο Μακρόν επέλεξε για ακόμη μια φορά να συνταχθεί με μια δολοφονική ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση και να αναμεταδώσει την άθλια προπαγάνδα που κατηγορεί το Ισραήλ για συκοφαντία του αίματος», δήλωσε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση από το γραφείο του.
Χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου (στη Γάζα) είναι απαράδεκτο».
Στην ανακοίνωση, ο Νετανιάχου τόνισε παράλληλα πως το Ισραήλ εμμένει στους πολεμικούς του στόχους, δηλαδή την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, την ήττα της Χαμάς και τη διασφάλιση ότι η Γάζα δεν θα αποτελεί απειλή για το Ισραήλ.
Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ