weather symbol
14
ΤΕΤ 16/4/25 | 05:50
FILE PHOTO: Η Κατερίνα Μπατζελή μιλά τη δεύτερη μέρα του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, στο κλειστό στάδιο Ταε Κβο Ντο του Φαλήρου, Σάββατο 21 Μαΐου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Το τροπάριο της… Μπατζελή σήμερα στο ΠΑΣΟΚ: Στο τραπέζι η αναστολή κομματικής ιδιότητας για έναν χρόνο* Ανοιχτό το μέτωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Ομάδα Αλήθειας

Σήμερα στις 6:00 το απόγευμα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση της Κατερίνας Μπατζελή, η οποία παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό όργανο για προσβολή και μομφή κατά του Προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.

Η υπόθεση αφορά δήλωση της Κατερίνας Μπατζελή, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που χαρακτήρισε ως «τοξική» την πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και επέκρινε τις αναφορές περί «δεξιού πέτου». Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει: «Τοξικό είναι αυτό που είπε ο κ. Παππάς, ότι τον κ. Ανδρουλάκη τον τραβάει κάποιος από το δεξί του πέτο. Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα θεσμικό και ουσιαστικό δεν μπορεί να κατρακυλά σε τέτοιου είδους τοξικότητα τύπου 13-0. Αποφάσισε η δικαιοσύνη, αυτό είναι, κλείσαμε. Το να ακολουθούμε τη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει ότι κάποιοι σε τραβάνε από το δεξί πέτο».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονη δυσφορία στην ηγεσία του κόμματος και οδήγησε στην παραπομπή της. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση η κ. Μπατζελή αναμένεται να υποστηρίξει ότι ουδέποτε έκανε προσωπική μομφή στον Πρόεδρο, επικαλούμενη όλη τη συνέντευξή της, στην οποία, όπως θα ισχυριστεί, υπερασπίστηκε τη γενικότερη γραμμή του κόμματος.

Η απόφαση θα ληφθεί από τα 11 μέλη της Επιτροπής, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πιθανή αυστηρή ποινή, λόγω του ότι η υπόθεση εκδικάζεται σε τακτική συνεδρίαση και όχι σε έκτακτη. Το επικρατέστερο σενάριο φαίνεται να είναι η αναστολή κομματικής ιδιότητας για ένα έτος, χωρίς όμως να αποκλείεται μικρότερη ποινή 6 μηνών ή ακόμα και διαγραφή. Σημειώνεται πως η πλειοψηφία (8 από τα 11 μέλη) ανήκει στους υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ένταση ΠΑΣΟΚ – Ομάδας Αλήθειας

Παράλληλα, αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της «Ομάδας Αλήθειας» με αφορμή δηλώσεις του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Γλαβίνα, ο οποίος κατηγόρησε την Ομάδα Αλήθειας ως «κρατικά χρηματοδοτούμενη κυβερνητική συμμορία του διαδικτύου». Ο κ. Γλαβίνας υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή στο OPEN ότι τέτοιες ομάδες «δολοφονούν πολιτικά χαρακτήρες, λένε ψέματα και επιτίθενται στα θύματα των Τεμπών».

Η Ομάδα Αλήθειας απάντησε έντονα μέσω Twitter, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις αυτές ως συκοφαντικές και ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Θανάση Γλαβίνα, καλώντας τον να παρουσιάσει στοιχεία που να αποδεικνύουν τις κατηγορίες του.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

ΔιαβάστεΕπίσης