weather symbol
17
ΠΕΜ 24/4/25 | 22:55
Teaser via Glomex@OPEN TV

Συμβόλαιο θανάτου με θύμα τον ηγέτη της Greek Mafia, Γιώργο Μοσχούρη ή «θαμνάκια», η επίθεση με καλάσνικοφ στο Χαλάνδι [videos]

Ηγετικό στέλεχος της Greek Mafia είναι το θύμα της εν ψυχρώ εκτέλεσης το απόγευμα της Πέμπτης στο Χαλάνδρι, έξω από το ιδιωτικό ιατρικό κέντρο «Πράξις», επί της οδού Παπανικολή 114.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Γιώργο Μοσχούρη, ένα από τα εναπομείναντα ηγετικά στελέχη του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος.

  •  Ο Γιώργος Μοσχούρης, γνωστός με το προσωνύμιο «θαμνάκιας», είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Το 2020 είχε επιβιώσει από απόπειρα δολοφονίας στον χώρο στάθμευσης αρτοποιείου στη Λεωφόρο Ευελπίδων 32 στη Βούλα, όπου είχε δεχθεί 15 σφαίρες και είχε τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

Το 2015 το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε μία ογκωδέστατη δικογραφία για τρεις σπείρες που κατηγορήθηκαν ότι «πουλούσαν προστασία» σε 150 καταστήματα της Αττικής. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε τότε υπήρχαν και δύο αστυνομικοί ως μέλη της ομάδας του.

Είχε καταδικαστεί και είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης.




Πώς έγινε η εκτέλεση

Οι πρώτες μαρτυρίες αναφέρουν ότι στο όχημα των δραστών επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία σταμάτησαν έξω από το ιατρικό κέντρο στο Χαλάνδρι και άνοιξαν πυρ εναντίον του θύματος, που κατέληξε επί τόπου.

Στο σημείο εντοπίστηκαν κάλυκες από πυροβόλο όπλο τύπου καλάσνικοφ.

Λίγα λεπτά αργότερα, το όχημα διαφυγής των δραστών, ένα Nissan, εντοπίστηκε καμένο σε ανοιχτό χώρο στην οδό Οδυσσέως 7, στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Από το σημείο του εμπρησμού, οι δράστες φέρονται να έφυγαν με ένα SUV.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ την έρευνα για την ανθρωποκτονία έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.




Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία

Τα αρχικά σενάρια που εξετάζει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής είναι, μεταξύ άλλων, ο ανοιχτός πόλεμος που είχε το θύμα το τελευταίο χρονικό διάστημα με ένα άλλο ηχηρό όνομα της μαφίας που επίσης είναι έγκλειστος των φυλακών, με απανωτά χτυπήματα από τη μία και από την άλλη πλευρά.

Το θύμα, που είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί, βγαίνοντας από τη φυλακή, πέρα από το λαθρεμπόριο καυσίμων, την προστασία και τους εκβιασμούς, άρχισε να ασχολείται και εκείνος με το λαθρεμπόριο τσιγάρων, το οποίο είναι ένας χώρος στον οποίο λυμαίνεται κυρίως η ρωσόφωνη μαφία.

Συνεπώς εξετάζεται η δολοφονία του να σχετίζεται με την κόντρα του με αντίπαλη οργάνωση της Greek Mafia ή με την κόντρα που πήγε να δημιουργηθεί από την νέα του εμπλοκή με το λαθρεμπόριο τσιγάρων με τη ρωσόφωνη μαφία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/kathimerini.gr

 

ΔιαβάστεΕπίσης