
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/04/2025 | 11:49
Με άνοδο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή θετικών εξελίξεων στο θέμα της επιβολής δασμών
Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών αφού κατέγραψαν κέρδη για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, με τους επενδυτές να αναμένουν πιθανές νέες εξελίξεις αναφορικά με τους δασμούς καθώς και την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων και οικονομικών δεικτών μέσα στην εβδομάδα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 10:09 ώρα Ελλάδας, με άλλους περιφερειακούς δείκτες να βρίσκονται επίσης σε θετικό έδαφος.
Στήριξη στην αγορά προσέφεραν οι ενδείξεις για αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας την περασμένη εβδομάδα.
Ωστόσο, οι αντικρουόμενες πληροφορίες για πρόοδο σε σχέση με το εμπόριο από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου συνέχισαν να συντηρούν τη νευρικότητα στην αγορά.
Οι επενδυτές αναμένουν επίσης μέσα στην εβδομάδα την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη και τις ΗΠΑ.
Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία