weather symbol
18
ΚΥΡ 30/3/25 | 12:43
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντάται με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη. Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, STR

Σιγά ρε συ Πρόεδρε… Δεν είναι και ο …Παπαφλέσσας!!! Με το που έφτασε στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστρεψε την πλειοψηφία της Ομογένειας εναντίον του

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο έσπευσε να συναντηθεί, το πρωί της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Έκανε δηλώσεις-ύμνο για τον εν λόγω Αρχιεπίσκοπο, που διέλυσε την Εκκλησία της Αμερικής και τώρα προσπαθεί να διαλύσει και την Ομογένεια, τις δυνάμεις που παλεύουν για τα εθνικά θέματα. Δεν μπορούσε να καταλάβουμε τους λόγους. Ο πλέον πιθανός λόγος είναι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει από το Φανάρι την αντικατάσταση του.

Άρα ο κ. Ανδρουλάκης συνάντησε τον Ελπιδοφόρο για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός ο ανόητος στην Ομογένεια που συμβουλεύει και εκθέτει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

  • Ρώτησε ο κ. Ανδρουλάκης, αν ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην δώσει τα μαχητικά F-35 στην Τουρκία; Ή μήπως του είπε να τα δώσει;

Ο κ. Ανδρουλάκης απογοήτευσε την Ομογένεια και επέλεξε να συνταχθεί με τους Ελληνοαμερικανούς κροίσους. Η ιστοσελίδα μας του εύχεται καλή επιτυχία.

Αλλά, δεν ήξερε… Δεν ρώταγε; Ποιο Κυπριακό ζήτημα έθεσε στον Αμερικανό Πρόεδρο. Μήπως μίλησε για την εισβολή και την κατοχή και δεν το γνωρίζουμε; Που βρήκε ο κ. Ανδρουλάκης ότι ο Ελπιδοφόρος έθεσε το Κυπριακό; Τραγικά πράγματα… Εκτέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ας διαβάσουμε τις δηλώσεις του:

«Αποτελεί για μένα μεγάλη χαρά και συγκίνηση που σας συναντώ σήμερα. Θέλω να σας συγχαρώ για το έργο σας, ένα έργο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην Αρχιεπισκοπή σας. Σας συγχαίρω επιπλέον για το γεγονός ότι θέσατε το ζήτημα της δίκαιης επίλυσης του κυπριακού στον νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών (!!!).

Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για το έθνος, και όλοι πρέπει να αγωνιστούμε για τη βιώσιμη επίλυσή του με σεβασμό στα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών» σημείωσε προλογικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

«Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας γιατί η Ορθοδοξία ήταν και θα είναι ο πυλώνας ενότητας της ελληνικής ομογένειας. Εδώ χτυπά η καρδιά του Ελληνισμού και χαίρομαι που θα περάσουμε αυτές τις μέρες μαζί σας» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του ο Ελπιδοφόρος δεν έχασε την ευκαιρία να σπείρει ζιζάνια. Ανέφερε:

«Νιώθω συγκινημένος γιατί υποδέχομαι τον Πρόεδρο ενός ιστορικού Κινήματος, ενός κόμματος που διαδραμάτισε πολύ ιστορικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας. Είμαι σίγουρος ότι είστε άξιος συνεχιστής των προκατόχων σας και εσείς προσωπικά θα διαδραματίσετε πολύ σημαντικό ρόλο ως Πρόεδρος του Κινήματος αυτού στην προώθηση των εθνικών μας ζητημάτων.

Να ξέρετε ότι η ομογένεια, η Ορθοδοξία, η Αρχιεπισκοπή , όλοι μας είμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας. Ένα μήνυμα που διακατέχει όλους μας εδώ στην Αμερική αλλά και παντού στη Διασπορά, είναι η ενότητα που αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχή προώθηση των εθνικών μας ζητημάτων».

Ο κ. Ελπιδοφόρος πάλι άφησε τη γλώσσα του να πάει …περίπατο: Με τον Μέγα Κωνσταντίνο συνέκρινε τον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος άκουγε με απορία!!!

ΔιαβάστεΕπίσης