weather symbol
15
ΤΡΙ 1/4/25 | 00:26
FILE PHOTO: epa11966424 Leader of the political party Democrats (Greenland), Jens-Frederik Nielsen takes part in a demonstration in front of the US consulate in Nuuk, Greenland, 15 March 2025, under the slogan 'Greenland belongs to the Greenlandic people'. EPA , CHRISTIAN KLINDT SOELBECK DENMARK OUT

Ο νέος Πρωθυπουργός του αυτόνομου εδάφους της Δανίας διαμήνυσε στον Τραμπ ότι οι ΗΠΑ “δεν θα αποκτήσουν την Γροιλανδία” οι πολίτες θα αποφασίσουν το μέλλον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία» που θα αποφασίσει μόνη της το μέλλον της, απάντησε σήμερα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο νέος πρωθυπουργός του αυτόνομου εδάφους της Δανίας, Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν.

«Ο πρόεδρος Τραμπ δηλώνει ότι οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία. Είμαστε σαφείς: Οι ΗΠΑ δεν θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία. Δεν ανήκουμε σε κανέναν άλλον. Αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας» ανέφερε ο Νίλσεν σε μια ανάρτησή του στο Facebook.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, ο Τραμπ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ «θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία, 100%».

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στη Γροιλανδία αυτήν την εβδομάδα προκειμένου να «ενισχύσει την ενότητα» του βασιλείου με το νησί της Αρκτικής.

Τα κυριότερα κόμματα της Γροιλανδίας επιθυμούν την ανεξαρτησία του νησιού, αλλά διαφωνούν για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό. Οι αμερικανικές πιέσεις τα έπεισαν να συμμαχήσουν, σχηματίζοντας τετρακομματική κυβέρνηση συνασπισμού.


Με πληροφορίες AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κοπεγχάγη, Δανία

Ο Φινλανδός Πρόεδρος Στουμπ είπε στο Τραμπ ότι η 20ή Απριλίου θα ήταν μια “καλή στιγμή” για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

ΔιαβάστεΕπίσης