weather symbol
17
ΠΑΡ 14/3/25 | 23:29
Ο παίκτης του Ολυμπιακού Εβάν Φουρνιέ (Α) και ο παίκτης του Παναθηναϊκού Τσεντί Οσμάν (Δ) σε δράση, κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της Euroleague, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο, την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Ερυθρόλευκο βάφτηκε το ελληνικό ντέρμπι για τη Euroleague: Ο Ολυμπιακός νίκησε με 76-74 τον Παναθηναϊκό που παραλίγο να κλέψει το ματς στο τέλος

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο συναρπαστικό ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, επικρατώντας με 76-74 στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Euroleague.

Έτσι, ο Ολυμπιακός έκανε άλλο ένα βήμα προς την κατάληψη της πρώτης θέσης στη regular season, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 22-7.

Οι Πειραιώτες απέκτησαν σταθερό προβάδισμα απ’ την εκκίνηση του αγώνα, έφτασαν τη διαφορά μέχρι και τους 19 πόντους (58-39), όμως οι «πράσινοι» (που «έπεσαν» στο 18-11, αλλά παραμένουν στην τετράδα) επέστρεψαν στο ματς.

Μάλιστα, μετά από ένα μεγάλο υπέρ του επιμέρους σκορ στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία για σουτ νίκης στο φινάλε, αλλά ο Κώστας Σλούκας αστόχησε στο τρίποντο και το ντέρμπι κατέληξε σε «ερυθρόλευκα» χέρια.

Ο Σάσα Βεζένκοφ με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών, ενώ απ’ τους «πράσινους» ο Ντίνος Μήτογλου ολοκλήρωσε τον αγώνα με 18 πόντους, έχοντας απόλυτη ευστοχία.

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 38-27, 62-50, 76-74

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔιαβάστεΕπίσης