weather symbol
7
ΠΑΡ 7/2/25 | 09:55
FILE PHOTO: Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας μιλά απότο βήμα της Βουλής, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

«Ειλικρινώς συγγνώμη για την ατυχώς διατυπωμένη φράση μου για τα Τέμπη», δηλώνει ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Μητσοτάκη να διαγράψει τον βουλευτή

«Ειλικρινώς συγνώμη», ζήτησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγιακας, μετά τον σάλο που προκάλεσε τοποθέτησή του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ερωτηθείς για τις ευθύνες του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου γύρω από την τραγωδία των Τεμπών ανέφερε πως ο συνάδελφός του «είχε να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση και μπορεί για αυτό το λόγο να πήρε λάθος αποφάσεις», αλλά όπως είπε «θεωρούμε δεδομένο ότι καλώς ή κακώς οι άνθρωποι ήταν ήδη νεκροί».

Ο κ. Γιόγακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ζητήσω ειλικρινώς συγγνώμη για την ατυχώς διατυπωμένη φράση μου σε τηλεοπτικό παράθυρο σχετικά με τα θύματα των Τεμπών, η οποία ασφαλώς και δεν εκφράζει, ούτε τα συναισθήματα θλίψης μου για την τραγωδία, ούτε την κρίση μου σχετικά με την ανάγκη να έλθει στο φως όλη η αλήθεια για τις ευθύνες και τα αίτια του δυστυχήματος.

Λυπάμαι για τις οποίες αλγεινές εντυπώσεις προκλήθηκαν».

ΣΥΡΙΖΑ: Προσέβαλε τη μνήμη των θυμάτων

Να διαγράψει ο πρωθυπουργός τον βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα για τις δηλώσεις του, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Έσπασε κάθε όριο κυνισμού και χυδαιότητας ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας, με την ανατριχιαστική φράση του ‘καλώς ή κακώς αυτοί οι άνθρωποι ήταν νεκροί’, μιλώντας χθες βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra για το ‘μπάζωμα’ του εγκλήματος.

Αυτού του είδους οι δηλώσεις, βέβαια, είναι αντίστοιχες των πρακτικών της κυβέρνησης της συγκάλυψης του εγκλήματος».

Γενικεύοντας ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος, η αλλοίωση στοιχείων που δυσκόλεψε το έργο των εμπειρογνωμόνων, η μεταφορά υλικών και ανθρωπίνων μελών σε ιδιωτικό χώρο, πριν ακόμα ανασυρθούν οι σοροί των νεκρών, όχι μόνο δεν είναι λεπτομέρειες αλλά ουσιώδεις πτυχές για την διερεύνηση του εγκλήματος, τη συγκάλυψη του οποίου ενορχήστρωσε ο κυνικότερος του κ. Γιόγιακα, κ. Μητσοτάκης.

Πώς να πειστεί μετά οιοσδήποτε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία έχει τη στοιχειώδη ευθιξία να εξετάσει σε προανακριτική επιτροπή τα στοιχεία και να παραπέμψει τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης; Ο κ. Μητσοτάκης, είτε θα σιωπήσει μπροστά σε αυτές τις δηλώσεις ηθικής απαξίας, αποδεχόμενός τις, είτε θα αποπέμψει τον βουλευτή του».

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔιαβάστεΕπίσης