ΑΜΥΝΑ
05/02/2025 | 18:56
Στη Γερμανία ο Αμερικανός αντιπρόεδρος εν μέσω «κόντρας» για τις αμυντικές δαπάνες – Θα λάβει μέρος στην Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζ.Ντ. Βανς θα λάβει μέρος στην Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 14-16 Φεβρουαρίου στην βαυαρική πρωτεύουσα, επιβεβαίωσαν σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και οι διοργανωτές.
«Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναμένεται» στο Μόναχο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ, απαντώντας ωστόσο σε σχετική ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εφόσον είναι εφικτή από άποψη προγραμματισμού των δύο αξιωματούχων. Η αμερικανική αποστολή πάντως, σημείωσε, θα είναι «πολύ μεγάλη».
Η παρουσία του Τζ.Ντ. Βανς αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένων των έως τώρα τοποθετήσεων της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ για θέματα ασφάλειας και ΝΑΤΟ. Ο νέος αντιπρόεδρος συμμετείχε και πέρυσι στην Διάσκεψη του Μονάχου, ως ρεπουμπλικανός γερουσιαστής.
Από την πλευρά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην φετινή Διάσκεψη θα συμμετάσχουν η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ και ο υπουργός Άμυνας Μπόρος Πιστόριους.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία