Ένα τηλεφώνημα στον …αέρα! Μίλησε ο Τραμπ με τον Πούτιν; Πάντως με τον Πρωθυπουργό “τα είπαν”… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο του ΣΚΑΙ με τη Σία Κοσιώνη (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, με την παρουσιάστρια ειδήσεων, Σία Κοσιώνη. Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Το επιτελείο του εκλεγμένου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν τοποθετήθηκε ακόμα στο μεγάλο θέμα, που εξελίσσεται από χθες και έχει δημιουργήσει ερωτηματικά για τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ στο Ουκρανικό.

Η Μόσχα διέψευσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνομίλησε με τον νέο Πλανητάρχη, η εφημερίδα Ουάσιγκτον Πόστ επιμένει για την ορθότητα του δημοσιεύματος της, η κυβέρνηση του νυν Προέδρου Τζο Μπάιντεν δεν έχει ιδέα, διότι δεν χρησιμοποιήθηκε ο απόρρητος μηχανισμός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ούτε οι “ρωσόφωνοι” μεταφραστές του υπουργείου Εξωτερικών, και οι συνεργάτες του εκλεγμένου Προέδρου τηρούν απόλυτη σιωπή.

Η αμερικανική εφημερίδα, που ανήκει στον Μπέζο της Άμαζον -φίλο του εκλεγμένου Προέδρου-, υποστηρίζει ότι το τηλεφώνημα έγινε την περασμένη Πέμπτη, την επομένη της συνομιλίας με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Ζελένσκι.

Σε αυτό, λέγεται ότι ο κ. Τραμπ συμβούλεψε τον Ρώσο πρόεδρο να μην κλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και του υπενθύμισε την αξιόλογη στρατιωτική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη.

Στο τηλεφώνημα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τον στόχο της ειρήνης στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αναφέρει η εφημερίδα.




Ο κ. Τραμπ έδειξε ενδιαφέρον να συνεχιστούν οι συνομιλίες του με τον Πούτιν για να συζητηθεί «η επίλυση του πολέμου της Ουκρανίας σύντομα». Φέρεται να αναφέρθηκε και στα κατεχόμενα -από τη Ρωσία- εδάφη της Ουκρανίας.

Εάν ισχύει το δημοσίευμα, ξαφνικά εμφανίζεται ένα πρόβλημα μεταξύ του κ. Τραμπ και του Πούτιν και ενώ όλοι πίστευαν -λόγω των προεκλογικών δηλώσεων του εκλεγμένου Προέδρου- ότι θα ακολουθήσει άλλη πολιτική από αυτή της κυβέρνησης του κ. Μπάιντεν.

Η εφημερίδα συνεχίζει και σήμερα να υποστηρίζει την ορθότητα του δημοσίευματός της, διότι το έχει -όπως λέει- εξασφαλισμένο από πέντε πηγές.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μία τόσο έγκυρη εφημερίδα, όπως η Ουάσιγκτον Ποστ, θα έγραφε μία ψεύτικη είδηση. Αντιλαμβάνομαι ότι την είδηση είχαν και άλλα μέσα αμερικανικά ενημέρωσης αλλά αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε δημοσιεύσεις, ίσως λόγω παράκλησης της πλευράς του κ. Τραμπ.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι το Κρεμλίνο μπορεί να μην θέλει να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε τηλεφωνική κλήση επειδή φέρεται να περιείχε μια απειλή από τον κ. Τραμπ κατά της Ρωσίας, εναντίον της κλιμάκωσης στην Ουκρανία, όπως και την άλλη απειλή ότι η Αμερική διατηρεί ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.




Δεν έχουμε επιβεβαίωση ακόμα από εδώ για το τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον εκλεγμένο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αρκεί η ανακοίνωση της Αθήνας.

Άλλωστε μέχρι σήμερα η πρακτική της ομάδας του κ. Τραμπ είναι να μην ανακοινώνονται οι συνομιλίες του εκλεγμένου Προέδρου. Εκδίδουν ανακοινώσεις οι ίδιοι οι ηγέτες.

Να σημειώσω όμως ότι και η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, όπως και στην προηγούμενη θητεία του, για την Ελλάδα. Είναι μία πιστή σύμμαχος του ΝΑΤΟ, που δεν δημιοργεί ποτέ προβλήματα στη Δυτική Συμμαχία ή στην Αμερική. Τότε ενισχύθηκαν οι σχέσεις και απογειώθηκαν στη συνέχεια με την κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν.

Ο κ. Τραμπ είχε προσκαλέσει και τον κ. Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο. Να θυμίσω ότι η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα ξεκίνησε από την κυβέρνηση του κ. Τραμπ, όταν έγκρινε και τη δημιουργία της πολύ σημαντικής βάσης, στην Αλεξανδρούπολη.

Το τηλεφώνημα περιγράφεται ως πολύ καλό. Ειπώθηκαν καλά λόγια για την ελληνική οικονομία

Έχεις την ωραιότερη χώρα του κόσμου, φέρεται να είπε ο νέος Πλανητάρχης στον κ. Μητσοτάκη. Να έρθετε να την επισκεφθείτε, ήταν η απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ειπώθηκε επίσης ότι οι περισσότεροι Ελληνο-Αμερικανοί ψήφισαν τον κ. Τραμπ. Μάλιστα φέρεται να απάντησε ότι γνωρίζει πως οι ομογενείς τον αγαπούν.

Μίλησαν ακόμα για τις κρίσεις στην περιοχή, Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ξεκινά από τους μετανάστες ο Τραμπ: Ο Πομπέο και ο Ρούμπιο για το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο του ΣΚΑΙ με τη Σία Κοσιώνη (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: