weather symbol
19
ΤΕΤ 20 ΝΟΕ 24 | 11:08
6
ΤΕΤ 20 ΝΟΕ 24 | 11:08
FILE PHOTO A Sony PlayStation campaign model helps visitors with the Minecraft video game at the 2015 Tokyo Game Show at Makuhari Messe Convention Center in Chiba prefecture, east of Tokyo, Japan, 17 September 2015. EPA/CHRISTOPHER JUE

Από τη φαντασία, στην πραγματικότητα: Το βιντεοπαιχνίδι – φαινόμενο Minecraft γίνεται θεματικά πάρκα, ξενοδοχεία, καταστήματα μετά από μια συμφωνία – μαμούθ

Στον πραγματικό κόσμο για πρώτη φορά έρχεται το βιντεοπαιχνίδι – παγκόσμιο φαινόμενο Minecraft  με μια παγκόσμια συμφωνία που προβλέπει πάρκα ψυχαγωγίας με θεματικές διαδρομές, αξιοθέατα, ξενοδοχεία και καταστήματα λιανικής, που θα δημιουργηθούν πρώτα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Το Minecraft έχει συνάψει συμφωνία με την Merlin Entertainments με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο – τον μεγαλύτερο φορέα εκμετάλλευσης θεματικών πάρκων της Ευρώπης και τον δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως μετά τη Disney – που διαχειρίζεται περισσότερα από 135 αξιοθέατα σε 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Alton Towers, Legoland, Sea Life, Madame Tussauds και London Eye.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Merlin θα επενδύσει περισσότερα από 85 εκατομμύρια αγγλικές λίρες (110 εκατομμύρια δολάρια) στα δύο πρώτα αξιοθέατα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian, τα πάρκα ψυχαγωγίας πρόκειται να ανοίξουν τις πύλες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ το 2026 και το 2027, είτε σε υπάρχοντα θεματικά πάρκα είτε ως νέα αξιοθέατα.

Μακροπρόθεσμα, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη στρατηγική συνεργασία, η οποία φέρει τον τίτλο «Adventures Made Real», σε άλλες χώρες και περιοχές.

Το Minecraft είναι το βιντεοπαιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, με 140 εκατομμύρια παίκτες κάθε μήνα, σε περιοχές τόσο διαφορετικές, όπως η Ανταρκτική και η Πόλη του Βατικανού και υπάρχουν περισσότερα από 1,3 τρισεκατομμύρια βίντεο που δημοσιεύονται από παίκτες παιχνιδιών στο YouTube.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

«Gigabit Voucher»: Άνοιξε η πλατφόρμα για συνδέσεις υπερ-υψηλών ταχυτήτων σε 380 χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΔιαβάστεΕπίσης