Βρέθηκε με το όπλο στο χέρι: Νέα μαζική δολοφονία στο Σιάτλ με θύματα τρια παιδιά και δύο ενηλίκους* Υπό κράτηση ένας 15χρονος

FILE PHOTO A King County SWAT team enters the neighborhood of the crime scene in search of suspects in Parkland, Washington on 29 November 2009. EPA/DAN LEVINE




Ένας δεκαπεντάχρονος έχει τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας για τη μαζική δολοφονία που έγινε στο Σιάτλ τη Δευτέρα σε σπίτι κατά την οποία πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας Ουάσιγκτον (βορειοδυτικές ΗΠΑ), τα θύματα είναι τρία παιδιά και δυο ενήλικοι, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας Κινγκ. Κορίτσι που ζούσε στο σπίτι τραυματίστηκε.

Ο Μάικ Μέλις, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη, δήλωσε στον Τύπο επιτόπου πως ο έφηβος ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση χωρίς να προβάλει αντίσταση.

  • Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο αν τα θύματα και ο θύτης ανήκουν στην ίδια οικογένεια, ούτε το κίνητρο του μακελειού.

Υπήρξαν επανειλημμένες κλήσεις στην άμεση δράση για πυρά στο σπίτι στην κοινότητα Φολ Σίτι, κάπου 16 χιλιόμετρα από το Σιάτλ, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες. Περίοικος με σπουδές ιατρικής προσέφερε «τις πρώτες βοήθειες ωσότου φθάσουν ασθενοφόρα».

Ο έφηβος που τέθηκε υπό κράτηση αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον δικαστή είτε σήμερα ή αύριο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του σερίφη.

Οι ΗΠΑ, χώρα όπου κυκλοφορούν περισσότερα πυροβόλα όπλα απ’ ό,τι κάτοικοι, καταγράφουν υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιοδήποτε άλλο ανεπτυγμένο κράτος του κόσμου.

Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων είναι αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα στη χώρα, καθώς η μια κυβέρνηση μετά την άλλη αδυνατεί να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για το φαινόμενο, η ισχύς του λόμπι της οπλοκατοχής παραμένει τεράστια και πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν περί επιβολής περιορισμών, πόσο μάλλον να αποχωριστούν τα όπλα τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Έχει εντολή να ασκήσει πίεση για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Στο πλαίσιο της νέας περιοδείας του ο Μπλίνκεν σκοπεύει να πάει και στην Ιορδανία μετά το Ισραήλ (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: