Βρέθηκε η σορός του Ιρανού στρατηγού της επίλεκτης Δύναμης Κουτς που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό μαζί με τον Νασράλα: Είχε ορκιστεί να καταστρέψει το Ισραήλ [videos]

O Ιρανός στρατηγός Αμπάς Νιλφορουσάν που σκοτώθηκε μαζί με τον Χασάν Νασράλα από ισραηλινό βομβαρδισμό στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, μαζί με τον αρχηγό της λιβανέζικης τρομοκρατικής οργάνωσης, Χασάν Νασράλα. Screenshot via YouTube@IndiaToday/




Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι βρήκε τη σορό του στρατηγού Αμπάς Νιλφορουσάν, ο οποίος σκοτώθηκε από το Ισραήλ στα τέλη Σεπτεμβρίου μαζί με τον ηγέτη της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα.

“Η σορός του μάρτυρα Αμπάς Νιλφορουσάν βρέθηκε χάρη στις συνεχείς προσπάθειες”, ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης, διευκρινίζοντας ότι η ημερομηνία τόσο του επαναπατρισμού της όσο και της κηδείας θα ανακοινωθούν αργότερα.

 

  • Ο Αμπάς Νιλφορουσάν, ένας από τους κυριότερους διοικητές της Δύναμης Κούντς, της επίλεκτης μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης, σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου στο νότιο προάστιο της Βηρυτού μαζί με τον Νασράλα σε ισραηλινό πλήγμα.

Την 1η Οκτωβρίου οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν ότι οι σχεδόν 200 πύραυλοι που εκτόξευσε το Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν ένα μέτρο αντιποίνων μετά τη δολοφονία του Νιλφορουσάν, του Νασράλα και του ηγέτη της παλαιστινιακής Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, τον Ιούλιο.

‘Εκτοτε το Ισραήλ ορκίστηκε ότι θα απαντήσει. Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι η επίθεση θα είναι θανατηφόρα, ακριβείας και εντυπωσιακή”, με την Τεχεράνη να απαντά ότι είναι “έτοιμη”.

 

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τεχεράνη, Iran

 

Συνεχίζει το Ισραήλ τις δολοφονίες στελεχών: Νεκρός από Ισραηλινό βομβαρδισμό στη Δυτική Όχθη ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: