Βαριές κουβέντες από Μακρόν για Νετανιάχου στη διάσκεψη για τον Λίβανο: «Δεν είμαι βέβαιος πως υπερασπίζεται τον όποιο πολιτισμό σπέρνοντας την βαρβαρότητα»

epa11679429 France’s President Emmanuel Macron looks on during an international press conference in support of Lebanon, in Paris, France, 24 October 2024. French President Emmanuel Macron opens a conference on Lebanon in the hope of mobilizing the international community to raise at least 400 million USD requested by the United Nations to help people displaced by the conflict between Israel and Hezbollah. EPA/ALAIN JOCARD / POOL MAXPPP OUT




Στην παροχή βοήθειας συνολικού ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ κατέληξε η διεθνής διάσκεψη για την παροχή βοήθειας στο Λίβανο που οργάνωσε σήμερα στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Εξ αυτών τα 800 εκατομμύρια θα έχουν τη μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ 200 εκατομμύρια θα δοθούν για την ενίσχυση του Λιβάνου, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Νοέλ Μπαρό.

Στα 100 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η βοήθεια της Γαλλίας, σχεδόν ισόποση είναι και η βοήθεια της Γερμανίας, ενώ της τάξεως των 18 εκατομμυρίων ευρώ είναι η βοήθεια της Βρετανίας.

Υπέρ της ταχείας κατάπαυσης του πυρός στον Λίβανο τάχθηκε εξάλλου σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του Νετανιάχου ότι ο στρατός του Ισραήλ υπερασπίζεται στη Γάζα και στον Λίβανο τον ιουδαιοχριστιανικό πολιτισμό, δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιος «πως υπερασπίζεται κάποιος οποιονδήποτε πολιτισμό σπέρνοντας την βαρβαρότητα».

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι το Ιράν χρησιμοποίησε τη Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ σε βάρος των συμφερόντων του Λιβάνου, όπως επίσης και για το γεγονός ότι το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις του στον Λίβανο αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον αστικό πληθυσμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή Μ. Σπινθουράκη
Παρίσι, France

Σε πορτοκαλί συναγερμό όλα τα αεροδρόμια της Τουρκίας μετά την επίθεση στην αεροδριαστική βιομηχανία TUSAS: Εξονυχιστικοί έλεγχοι και καθυστερήσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: