Τρισέλιδο χειρόγραφο του Σινουάρ καθοδηγεί και μετά θάνατον τη Χαμάς: Πώς πρέπει να διαχειριστείτε τους Ισραηλινούς ομήρους ως διαπραγματευτικό χαρτί [photos]

FILE PHOTO – The new leader of Hamas movement in Gaza Strip Yahya Sinwar attends the memorial service for Mazen Faqhaa, senior leader of Ezz-Al Din Al Qassam Brigades, the armed wing of the Palestinian Hamas movement, in Gaza City, Gaza Strip, 27 March 2017 (reissued 17 October 2024). . EPA/MOHAMMED SABER *** Local Caption *** 53414796




Ένα τρισέλιδο χειρόγραφο του εξολοθρευμένου από το Ισραήλ ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ με οδηγίες για τη διαχείριση των Ισραηλινών ομήρων, ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της η παλαιστιανική εφημερίδα Al Quds, η οποία δημοσιεύει τα σχετικά έγγραφα.

Στις τρεις σελίδες ο Σινουάρ, κατά το δημοσίευμα, αφήνει οδηγίες στα μέλη της Χαμάς σχετικά με τη διαχείριση των ομήρων και πώς θα μπορούσαν να προκύψουν μεγαλύτερα οφέλη από αυτούς, καθώς και στοιχεία για τους ομήρους μεταξύ των οποίων τα ονόματα 11 γυναικών και την κατάστασή τους.

Στο πρώτο από τα τρία χειρόγραφα ο Σινουάρ επικαλείται τον ύμνο 4 από τη Σούρα Μοχάμεντ που μεταφράζεται ως «αν τους πάρετε ομήρους αφού προκαλέσετε μεγάλες απώλειες, τότε είτε θα τους κάνετε χάρη με το να τους απελευθερώσετε από την ομηρία χωρίς αποζημίωσή ή λύτρα, ή θα πάρετε λύτρα κρατώντας τους ως αντάλλαγμα μέχρι να τους απελευθερώσετε».

Στη δεύτερη σελίδα ο Σινουάρ καθοδηγεί τα μέλη της Χαμάς «να φροντίζετε τη ζωή των αιχμαλώτων και να τη διασφαλίσετε θεωρώντας τους διαπραγματευτικό χαρτί».

«Το καθήκον της απελευθέρωσης των δικών μας αιχμαλώτων μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με την διαφύλαξη των αιχμαλώτων του εχθρού και η ανταμοιβή των αιχμαλώτων μας είναι προς όφελος των μουτζαχεντίν» προσθέτει ο Σινουάρ.

Σε αυτή τη δεύτερη σελίδα ο Σινουάρ φέρεται να καταγράφει με ακρίβεια τα στοιχεία των ισραηλινών ομήρων, την ηλικία τους, αν είναι στρατιώτες ή απλοί πολίτες, νέοι ή μεγάλοι σε ηλικία.

Πάντα κατά την Παλαιστινιακή εφημερίδα, στην τρίτη σελίδα ο Σινουάρ αναφέρεται ονομαστικά σε 11 γυναίκες ομήρους:

1- Nili Eliyahu Margalit, 41 ετών, νοσοκόμα
2- Tamar Shalom Metzger, 78 ετών
3- Raymond Nahum Kirscht, 36 ετών, ασθενής
4- Elena Julian Turbanov, 50 ετών, Ρωσίδα
5- Noraline Babdella, 60 ετών, Φιλιππινέζα/Ισραηλινή
6 – Irina Tatem, 73 ετών, Ρωσίδα
7 – Bethlehem Yehuda, 49 ετών, Αμερικανίδα
8- Merav Ben Yamin Tal, 53 ετών
9 – Ο εχθρός του Μορντεκάι είναι γυναίκα κρατούμενη ηλικίας 75 ετών
10 – Ophelia Rothman, 77 ετών
11 – Detiza Hyman, 84 ετών

Με πληροφορίες από alquds.com

Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για την επικράτηση της ειρήνης, η Χαμάς δηλώνει ξαφνικά έτοιμη για ανακωχή υπό …όρους: Το Ισραήλ στέλνει διαπραγματευτές στο Κατάρ (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: