Τριάντα χρόνια προσφοράς του TELETHON στους ασθενείς με μυοπάθειες: Επετειακή εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για την προασφορά του TELETHON στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. PHOTO ΚΥΠΕ




Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε το TELETHON για τα 30 χρόνια δράσης του φιλανθρωπικού θεσμού στην Κύπρο, στην παρουσία της Πρώτης Κυρίας και Υψηλής Προστάτιδας του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, σύμφωνα με ανακοίνωση του TELETHON.

Όπως αναφέρεται, η εκδήλωση είχε ως σκοπό την αναγνώριση της συνεισφοράς δεκάδων προσωπικοτήτων, επιχειρήσεων, φορέων και άλλων οργανωμένων συνόλων προς τον TELETHON, που στην 30ετή πορεία του υπήρξαν συμπαραστάτες στο έργο του θεσμού για τη στήριξη ασθενών με μυοπάθειες, αλλά και στην έρευνα προς εξεύρεση κατάλληλων και αποτελεσματικών θεραπειών για νευρομυϊκές, γενετικές και άλλες νευρολογικές ασθένειες.

Η κ. Καρσερά Χριστοδουλίδη εξέφρασε την απόλυτη στήριξή της στον θεσμό του TELETHON, υπογραμμίζοντας τη σημασία της έρευνας και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, σημειώνεται.

Στην ομιλία του, την οποία ανέγνωσε η Πρώτη Κυρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως «το TELETHON έχει καθιερωθεί ως φάρος προσφοράς, αλληλεγγύης και ελπίδας για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν νευρομυϊκές και γενετικές ασθένειες».

«Ενωμένοι, Πολιτεία, εθελοντές και χορηγοί, μπορούμε να φέρουμε ουσιαστική αλλαγή και να προσφέρουμε ένα καλύτερο αύριο στους ασθενείς», πρόσθεσε.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η στήριξη του TELETHON δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομική βοήθεια, αλλά και στην έμπρακτη αγάπη και αλληλεγγύη που δείχνουμε στους συνανθρώπους μας.

«Το έργο που επιτελείται είναι καθοριστικό για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους» και «μαζί, μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους», πρόσθεσε.

Στην εισαγωγική της ομιλία, η Πρόεδρος της Επιτροπής του TELETHON, Μαριάννα Τσαππή-Λεπτού, τόνισε τη σημασία του θεσμού, υπογραμμίζοντας πως «η πρωτοβουλία αυτή έχει εξελιχθεί σε ένα σύμβολο αλληλεγγύης, αγάπης, εθελοντικής αφοσίωσης και ελπίδας».

Ανέφερε ότι στη διάρκεια αυτών των 30 χρόνων, πραγματοποιήσαμε πάνω από 600 εκδηλώσεις κάθε είδους, με συνολικό οικονομικό αντίκρισμα που ξεπερνά τα 8,8 εκατομμύρια ευρώ».

Η κ. Τσαππή-Λεπτού είπε ότι το TELETHON «για τρεις δεκαετίες, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε εθελοντές και υποστηρικτές, όπως εσείς, που στέκεστε στο πλευρό ανθρώπων που δίνουν καθημερινά τη μάχη τους με μυϊκές και νευρομυϊκές παθήσεις».

Ανέφερε ότι κάθε χρόνο, το μήνυμα “Ας μιλήσει η καρδιά μας” κινητοποιεί εκατοντάδες εθελοντές που, με ενθουσιασμό και αφοσίωση, οργανώνουν εκδηλώσεις γεμάτες ελπίδα και αγάπη, στηρίζοντας τον σκοπό μας με κάθε τρόπο.

Ο Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής και Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ανέδειξε τον ζωτικό ρόλο της έρευνας και της φροντίδας που προσφέρεται μέσω του TELETHON.

Ανέφερε ότι «το Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το TELETHON, έχει χρηματοδοτήσει πάνω από 100 ερευνητικά προγράμματα αξίας 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για νευρολογικές, γενετικές και νευρομυϊκές ασθένειες».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, Πανίκος Βοσκός, εξέφρασε στον χαιρετισμό του την ευγνωμοσύνη του για τη συνεχή υποστήριξη που λαμβάνει ο Σύνδεσμος μέσω του θεσμού.

«Η προσφορά του TELETHON τα τελευταία 30 χρόνια μάς έχει επιτρέψει να καλύψουμε σημαντικές ανάγκες των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις, όπως ιατρική φροντίδα, φυσιοθεραπείες, και τεχνικά μέσα που βελτιώνουν την καθημερινότητά τους», πρόσθεσε.

«Κάθε αποτέλεσμα της έρευνας», ανέφερε, «αποτελεί ελπίδα πως μια ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί και γιατί όχι, να θεραπευτεί ριζικά».

Ο κ. Βοσκός είπε ότι «μέσα από τα ερευνητικά μας προγράμματα έχουμε προχωρήσει στην ανακάλυψη νέων, καλύτερων μεθόδων και διαδικασιών παροχής φροντίδας, έχουμε αναβαθμίσει τις υπηρεσίες μας, έχουμε εφεύρει νέες αποτελεσματικότερες θεραπείες με καλύτερα αποτελέσματα και έχουμε καταφέρει να διαγνώσουμε ασθενείς που για χρόνια ήταν αδιάγνωστοι».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε προσωπικότητες, επιχειρήσεις, φορείς και άλλα οργανωμένα σύνολα που έχουν στηρίξει το TELETHON όλα αυτά τα χρόνια, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συνεισφορά τους προς το φιλανθρωπικό έργο του θεσμού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ

Προς επέκταση του δρομολογίου Κουβέιτ–Λάρνακας: Στόχος η περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου και με τις υπόλοιπες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: