Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην τουρκική βιομηχανία του αμυντικού τομέα TUSAS στην Άγκυρα- Αποσυνδέεται η επίθεση από τις εξελίξεις για τον Οτσαλάν

epa11677789 A handout CCTV frame made available by Turkish Police shows a heavily-armed suspect entering the building during a terror attack at (TUSAS) Turkish Aerospace and Aviation Center headquarter in Ankara, Turkey 23 Ocober 2024. Turkish Interior Minister Ali Yerlikaya announced that four people were killed and 14 were injured in the terrorist attack. Two terrorists were also killed by security forces following an explosion at the headquarters of the Turkish aviation firm close to Ankara. EPA, HANDOUT, TURKISH POLICE DEPARTMENT HANDOUT




Η ανταρτική οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα στην τουρκική βιομηχανία του αμυντικού τομέα TUSAS στην Άγκυρα, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, όπως ανέφερε σε μια ανακοίνωση.

Δύο επιτιθέμενοι –ένας άνδρας και μία γυναίκα– πραγματοποίησαν την επίθεση προχθές, Τετάρτη, με αυτόματα τουφέκια και εκρηκτικά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS). Είκοσι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης κατά την επίθεση.

«Η ενέργεια αυτοθυσίας, που διαπράχθηκε μέσα στο συγκρότημα της TUSAS στην Άγκυρα γύρω στις 15:30 της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα του ‘Τάγματος των αθανάτων’», ανέφερε το PKK που παραθέτει τα ονόματα των δύο επιτιθέμενων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

«Η επιχείρηση είχε σχεδιαστεί πριν από καιρό», προσθέτει το PKK, διευκρινίζοντας πως αυτή δεν συνδεόταν με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, όπου οι αρχές φάνηκε πως ήθελαν να προωθήσουν μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων στη σύγκρουση με τους Κούρδους μαχητές.

Έγινε για να στείλει «προειδοποιήσεις και μηνύματα κατά των γενοκτονικών πρακτικών, των σφαγών και των πρακτικών απομόνωσης που εφαρμόζει η τουρκική κυβέρνηση», αναφέρει το PKK.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τουρκία Αγκυρα 

Συλλήψεις στο Βέλγιο για τρομοκρατία: 20χρονοι νεαροί κατηγορούνται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκαν μέσω διαδικτύου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: