Το Πεντάγωνο διαψεύδει τις πληροφορίες για την ανάμιξη της Ιρανικής καταγωγής συνεργάτιδας του βοηθού υπουργού Άμυνας στις διαρροές των σχεδίων επίθεσης κατά του Ιράν

Pentagon Press Secretary Air Force Maj. Gen. Pat Ryder conducts a press briefing at the Pentagon, Oct. 10, 2024. Credit: Navy Petty Officer 1st Class Alexander Kubitza




Την περασμένη εβδομάδα διέρρευσαν δύο έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που φέρονται να αποκαλύπτουν το σχέδιο του Ισραήλ για μια πιθανή επίθεση αντιποίνων στο Ιράν.

Με ανακοινωσή του το Πεντάγωνο διέψευσε ότι η Ιρανικής καταγωγής Ariane Tabatabai, επικεφαλής του επιτελείου του βοηθού υπουργού Άμυνας για τις ειδικές επιχειρήσεις, τελεί υπό έρευνα για την υποτιθέμενη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων που αφορούν τα σχέδια του Ισραήλ για μια επίθεση αντιποίνων κατά του Ιράν.

«Εξ όσων γνωρίζω, η εν λόγω αξιωματούχος δεν αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος», δήλωσε στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Τρίτης ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας, υποστράτηγος Πατ Ράιντερ.

Νωρίτερα την Τρίτη, το Sky News Arabia επικαλέστηκε ανώτερο αξιωματούχο του Πενταγώνου, ο οποίος φέρεται να κατονόμασε την Ταμπαταμπάι ως τον κύριο ύποπτο στην έρευνα του FBI για τις διαρροές.

Σύμφωνα με το Sky News, η Ταμπαταμπάι βρέθηκε στο στόχαστρο το 2023, όταν μέλη του Κογκρέσου είχαν ζητήσει από τον υπουργό Άμυνας Όστιν την απομάκρυνση της Ταμπαταμπάι από τη θέση της, λόγω της υποτιθέμενης επικοινωνίας της με το Ιράν.

Το θέμα των διαρροών συζητήθηκε και στη συνάντηση του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν με τον Ισραηλινό ομόλογό του υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ.

«Το FBI ερευνά την υποτιθέμενη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων και συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Άμυνας και την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών σε αυτό το θέμα», δήλωσε την Τρίτη ο Ράιντερ.

«Κάθε φορά που υπάρχει ένας ισχυρισμός για πιθανή μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη, το Πεντάγωνο θα το λάβει σοβαρά υπόψη του», τόνισε.

Το FBI ηγείται της έρευνας, περιορίζοντας τα όσα μπόρεσε να πει ο Ράιντερ από το βήμα του Πενταγώνου. Αρνήθηκε να απαντήσει γιατί το Πεντάγωνο δεν διεξάγει τη δική του έρευνα για το πώς διέρρευσαν τα έγγραφα.

ΠΗΓΗ: The Jerusalem Post

Sky News Arabia: Ανώτερη υπάλληλος του αμερικανικού Πενταγώνου υπ’ αριθμόν ένα ύποπτη για την διαρροή απορρήτων εγγράφων περί της ισραηλινής απάντησης στο Ιράν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: