Το Παρίσι και το Τόκιο καταδικάζουν με τον πλέον σθεναρό τρόπο την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ: Τι είπαν Εμανουέλ Μακρόν και Σιγκέρου Ισίμπα

FILE PHOTO: French President Emmanuel Macron gestures as he delivers a speech on the occasion of the European Festival on Neumarkt square in Dresden, Germany. EPA, FILIP SINGER




Ο Εμανουέλ Μακρόν «καταδίκασε με τον πλέον σθεναρό τρόπο τις νέες επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ» κι η Γαλλία «κινητοποίησε» χθες Τρίτη «στρατιωτικά μέσα στη Μέση Ανατολή για την αντιμετώπιση της ιρανικής απειλής», ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι υπηρεσίες του στο Ελιζέ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας απαίτησε ταυτόχρονα «η Χεζμπολά να σταματήσει τις τρομοκρατικές ενέργειές της εναντίον του Ισραήλ και του πληθυσμού του» και παρότρυνε τις ισραηλινές αρχές να «τερματίσουν το ταχύτερο» τις «στρατιωτικές επιχειρήσεις» τους.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας θα «οργανώσει προσεχώς (διεθνή) διάσκεψη για την υποστήριξη του λιβανικού λαού και των θεσμών του», ανέφερε ακόμη η γαλλική προεδρία, συμπληρώνοντας ότι ο νέος επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό «θα μεταβεί εκ νέου στη Μέση Ανατολή».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Σιγκέρου Ισίμπα, χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτη» την επίθεση που εξαπολύθηκε χθες από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

«Η επίθεση του Ιράν είναι απαράδεκτη. Την καταδικάζουμε σθεναρά. Ταυτόχρονα, ελπίζουμε να συνεργαστούμε» με τις ΗΠΑ «προκειμένου να αποφευχθεί» το ενδεχόμενο η κατάσταση στη Μέση Ανατολή «να εκτραχυνθεί», να ξεσπάσει «ολοκληρωτικός πόλεμος».

Τα παραπάνω είπε ο κ. Ισίμπα στον ιαπωνικό Τύπο μετά την πρώτη τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν αφότου ανέλαβε την προεδρία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) και ταυτόχρονα το αξίωμα του πρωθυπουργού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Παρίσι, France
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Τόκιο, Japan

“Τα πολεμικά αεροσκάφη μας θα πλήξουν δυνατά στόχους στη Μέση Ανατολή”, το μήνυμα του Ισραήλ: Ο Νετανιάχου προανήγγειλε αντίποινα, “η επίθεση απέτυχε”, δήλωσε…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: