Το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού: Αναχαίτισε drone κινούμενο προς την επικράτειά του στους αιθέρες της Συρίας, χτύπησε και τη Χεζμπολάχ

epa11672059 Smoke rises as a result of an Israeli airstrike at Dahieh in the southern suburb of Beirut, Lebanon, late 20 October 2024. EPA, WAEL HAMZEH




Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στα σώματα ασφαλείας του Λιβάνου αναφέρθηκε χθες Κυριακή το βράδυ σε βομβαρδισμούς κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού, όπου συνεχίζουν να εκτελούνται εμπορικές πτήσεις, παρά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον του κινήματος Χεζμπολά στη λιβανική επικράτεια.

Η πηγή, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, μίλησε για δυο βομβαρδισμούς κοντά στο αεροδρόμιο, το μοναδικό στο οποίο εκτελούνται διεθνείς πτήσεις στον Λίβανο. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα νότια προάστια της Βηρυτού, τα οποία πλήττονταν χθες βράδυ από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Παραγωγός βίντεο του AFP είδε στήλες καπνού να υψώνονται σε σημείο κοντά στον αερολιμένα.

  • Αναχαίτισε drone κινούμενο προς την επικράτειά του στους αιθέρες της Συρίας

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Κυριακή πως κατέστρεψαν τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα το οποίο πλησίαζε προς τα σύνορα στον συριακό εναέριο χώρο.

«Drone που πλησίαζε το ισραηλινό έδαφος από ανατολική κατεύθυνση αναχαιτίστηκε από την αεροπορία στον συριακό εναέριο χώρο», ενημέρωσε το γενικό επιτελείο με ανακοινωθέν του.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, οργάνωση-σφραγίδα το όνομα της οποίας θεωρείται πως χρησιμοποιούν διάφορες ιρακινές παραστρατιωτικές οργανώσεις προσκείμενες στο Ιράν, αναλαμβάνει συχνά την ευθύνη για επιθέσεις με drones εναντίον του Ισραήλ.

  • Ανακοινώθηκε ο θάνατος συνταγματάρχη στη βόρεια Γάζα

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τον θάνατο ενός υψηλόβαθμου στρατιωτικού στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας σε 358 τον αριθμό των απωλειών τους μετά την έναρξη της χερσαίας στρατιωτικής επίθεσης στον παλαιστινιακό θύλακα στις 27 Οκτωβρίου 2023.

Ο συνταγματάρχης Αχσάν Ντάκσα, διοικητής της τεθωρακισμένης ταξιαρχίας 401, ήταν 41 ετών και μέλος της κοινότητας των Δρούζων.

“Σκοτώθηκε στη μάχη πολεμώντας κατά των τρομοκρατών της Χαμάς στη Γάζα”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

Ο εκπρόσωπος του στρατού, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, διευκρίνισε πως σκοτώθηκε κοντά στο άρμα του στο βόρειο τμήμα της Γάζας.

Η ταξιαρχία 401, επικεφαλής της οποίας ήταν εδώ και τέσσερις μήνες ο συνταγματάρχης που σκοτώθηκε, “είναι επικεφαλής στην επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας”, διευκρίνισε ο Χαγκάρι.

Σύμφωνα με τον στρατό, ο αξιωματικός είχε παρασημοφορηθεί “για πράξη ανδρείας” αφού διέσωσε στρατιώτες που είχαν τραυματιστεί στον πόλεμο του 2006 εναντίον της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ τον χαρακτήρισε “ήρωα του Ισραήλ” λέγοντας πως ο θάνατός του “είναι μια απώλεια για το Κράτος του Ισραήλ και για την ισραηλινή κοινωνία”, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

  • Κατέρριψε drone του Ισραήλ λέει η Χεζμπολάχ

Η λιβανική Χεζμπολά ανακοίνωσε πως κατέρριψε χθες Κυριακή ισραηλινό drone, χωρίς να διευκρινίσει πού, αφού το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου αναφέρθηκε σε ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον χρηματοπιστωτικού οργανισμού, που φέρεται να συνδέεται με το σιιτικό κίνημα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Μέλη «μονάδων αντιαεροπορικής άμυνας (…) κατέρριψαν ισραηλινό drone Hermes 450», ανέφερε η Χεζμπολά.

Νωρίτερα, το ANI, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, μετέδωσε ότι έγινε ισραηλινός βομβαρδισμός εναντίον χρηματοπιστωτικού οργανισμού ο οποίος φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει το κίνημα στον νομό Χερμέλ, ενώ πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στα λιβανικά σώματα ασφαλείας έκανε λόγο για βομβαρδισμούς κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Βηρυτός, Lebanon
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Το Ισραήλ σφυροκοπά την Χεζμπολάχ εκεί που πονάει: Παράλληλα πλήγματα εναντίον χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: