To Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα πλήξει στις επόμενες ώρες στο Λίβανο τις περιοχές που χρησιμοποιούνται για χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ

epa11671629 Smoke rises as a result of explosions in the southern Lebanese village of Blida, as seen from northern Israel, 20 October 2024. According to the Lebanese Ministry of Health, more than 2,400 people have been killed and over 11,400 others have been injured in Lebanon since the start of recent escalations of hostilities. EPA, ATEF SAFADI




Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Ντανιέλ Χαγκάρι, προειδοποίησε τους κατοίκους της Βηρυτού και άλλων περιοχών στον Λίβανο να εκκενώσουν τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ.

Ειδικότερα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Τις τελευταίες 24 ώρες, δεκάδες βλήματα εκτοξεύτηκαν στο βόρειο Ισραήλ. Στα επόμενα λεπτά, θα εκδώσουμε μια προειδοποίηση εκκένωσης στους κατοίκους της Βηρυτού και άλλων περιοχών στον Λίβανο για να εκκενώσουν τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ».

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “Τις τελευταίες 24 ώρες, δεκάδες βλήματα έχουν εκτοξευθεί στο βόρειο Ισραήλ. Στα επόμενα λεπτά, θα εκδώσουμε προειδοποίηση εκκένωσης εκ των προτέρων στους κατοίκους της Βηρυτού και άλλων περιοχών στον Λίβανο για να εκκενώσουν τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ. Τονίζω εδώ – οποιοσδήποτε βρίσκεται κοντά σε τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ πρέπει να απομακρυνθεί αμέσως από αυτές τις τοποθεσίες.

Θα χτυπήσουμε αρκετούς στόχους τις επόμενες ώρες και επιπλέον στόχους όλη τη νύχτα. Τις επόμενες ημέρες, θα αποκαλύψουμε πώς το Ιράν χρηματοδοτεί τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ χρησιμοποιώντας πολιτικά ιδρύματα, ενώσεις και ΜΚΟ που λειτουργούν ως μέτωπα για την τρομοκρατία. Θα πραγματοποιήσουμε τα χτυπήματα απόψε και θα ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες”.

Στην απομαγνητοφώνηση του σχετικού μηνύματος του Χαγκάρι μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

“Σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης στη βόρεια Γάζα στην περιοχή Jabaliya, ο Διοικητής της 401ης Ταξιαρχίας, συνταγματάρχης Ahsan Daksa, έπεσε σε μάχη. Κατά το ίδιο περιστατικό τραυματίστηκε σοβαρά ένας διοικητής τάγματος, ενώ δύο επιπλέον αξιωματικοί τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι διοικητές βρίσκονταν στο πεδίο με άρματα μάχης, βγήκαν για να παρατηρήσουν την περιοχή και χτυπήθηκαν από εκρηκτικό ενώ βρίσκονταν έξω από το τανκ.

Από την πρώτη μέρα του πολέμου, οι στρατιώτες και τα στελέχη της 401ης Ταξιαρχίας πολεμούν στη Γάζα, φθάνοντας στην βόρεια Γάζα, στη συνέχεια στη Ράφα και τώρα στην Τζαμπαλίγια. Ο Αχσάν ήταν ένας εξαιρετικός αξιωματικός και ένας ταπεινός πολεμιστής που υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις εντός του Σώματος Τεθωρακισμένων. Είχε παρασημοφορηθεί γενναιότητά του κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Πολέμου του Λιβάνου, όταν απομάκρυνε και έσωσε τραυματίες στρατιώτες υπό καταιγιστικά πυρά. Στις 7 Οκτωβρίου άφησε τις σπουδές του και έλαβε αμέσως μέρος στις μάχες στο νότο. Ανέλαβε τη διοίκηση της 401ης Ταξιαρχίας πριν από περίπου τέσσερις μήνες. Οδήγησε στις μάχες στο Τελ αλ-Σουλτάν στη Ράφα λίγο μετά την ανάληψη της διοίκησης, διοικώντας τις προσπάθειες της ταξιαρχίας να νικήσει ένα τάγμα της Χαμάς και ηγήθηκε των περικυκλώσεων της περιοχής και της εξάλειψης πολλών τρομοκρατών, κάτι που πιθανότατα απέτρεψε τη διαφυγή του Σινγουάρ πριν την εξάλειψή του. Συνέχισε να ηγείται της ταξιαρχίας στη συνεχιζόμενη μάχη στη Jabaliya, όπου οι δυνάμεις παραμένουν εμπλεκόμενες. Ο Αχσάν σκοτώθηκε στο καθήκον ενώ καθοδηγούσε τα στρατεύματά του. Ο Ahsan, 41 ετών, άφησε πίσω του μια σύζυγο και τρία παιδιά. Τις προηγούμενες ώρες, εκπρόσωποι των IDF μετέφεραν την τραγική είδηση ​​στην οικογένειά του στο Νταλίγιατ αλ-Καρμέλ. Τους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και θα συνεχίσουμε να τους συνοδεύουμε.

Απόψε, θυμόμαστε για άλλη μια φορά το βαρύ τίμημα αυτού του πολέμου. Χαιρετίζουμε τους πεσόντες και τις οικογένειές τους, που υποφέρουν τον πόνο και την απώλεια. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να παρέχουμε υποστήριξη και άνεση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Οι διοικητές της 401ης Ταξιαρχίας θα συνεχίσουν να πολεμούν και επί του παρόντος ηγούνται των επιχειρήσεων στη Γάζα. Ο συνταγματάρχης Meir Biderman, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως Αναπληρωτής Διοικητής της 162ης Μεραρχίας, θα αναλάβει τη θέση του Ahsan.

Ο Γκάλαντ μίλησε για το επόμενο στάδιο του πολέμου: “Έχουμε καταστρέψει την Χεμπολάχ και πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην ολοκλήρωση της αποστολής”…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: