Το Ισραήλ κτύπησε ξανά τη Συρία σε “ύποπτο εργοστάσιο αυτοκινήτων: Αναφορές για «ισραηλινά πλήγματα» στην επαρχία Χομς, ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν θύματα (ακόμα)

epa11649795 Syrian soldiers and people inspect the damage after missiles fell on the building in the Al-Mazzeh neighborhood in Damascus, Syria, 08 October 2024. At least seven people were killed and 11 others injured after three Israeli missiles targeted a residential building in Damascus, according to Syrian state news agency SANA. EPA, STRINGER




Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον βιομηχανικής ζώνης στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας, την επομένη ενός πλήγματος στο νότιο τμήμα της χώρας, μεταδίδει σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Στόχος της επίθεσης ήταν «εργοστάσιο αυτοκινήτων» στην πόλη Χασία, σύμφωνα με το SANA, που κάνει λόγο για «μεγάλη πυρκαγιά» και σημαντικές υλικές ζημιές. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι καταστράφηκαν «οχήματα με ιατρικές προμήθειες».

Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στην πόλη Ντεράα της νοτιοδυτικής Συρίας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη Συρία από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη γειτονική του χώρα, πριν από 13 χρόνια, βάζοντας συνήθως στο στόχαστρο δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και θέσεις του συριακού στρατού.

Το Ισραήλ σπανίως σχολιάζει κατά περίπτωση τα πλήγματα στη Συρία, αλλά έχει τονίσει επανειλημμένως ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν – το οποίο υποστηρίζει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ – να ενισχύσει την παρουσία του στη χώρα.

  • Σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα πέντε υγειονομικοί

Πέντε υγειονομικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη από ισραηλινό πλήγμα στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Τα θύματα εργάζονταν σε κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στην κοινότητα Ντερντγκάια, αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου καταδίκασε την επίθεση εναντίον διασωστών και εργαζομένων σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ αψήφησε για άλλη μια φορά το διεθνές δίκαιο και τις ανθρωπιστικές συμβάσεις.

Η Πολιτική Προστασία του Λιβάνου επιβεβαίωσε τον θάνατο υπαλλήλων της, επισημαίνοντας πως το προσωπικό της βρισκόταν σε επιφυλακή για την παροχή βοήθειας όταν σημειώθηκε η ισραηλινή επίθεση.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει αυτές τις αναφορές.

  • Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί το Ισραήλ να μην προβεί σε οποιαδήποτε επίθεση στον Λίβανο όπως στη Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν σήμερα το Ισραήλ να μην προβεί σε οποιαδήποτε επίθεση στον Λίβανο η οποία θα “μπορούσε να μοιάζει” με αυτό που συνέβη στη Λωρίδα της Γάζας, απαντώντας σε δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

“Λέω πολύ ξεκάθαρα ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει στρατιωτική δράση στον Λίβανο που θα μπορούσε να μοιάζει με τη Γάζα και το αποτέλεσμα της οποίας να μπορούσε να μοιάζει με τη Γάζα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ στους δημοσιογράφους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Δαμασκός, Syrian Arab Republic
ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa
Βηρυτός, Lebanon<
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, United States/strong>

Εκεχειρία στη Γάζα και τον Λίβανο επιδιώκει η Τεχεράνη: Στη Σαουδική Αραβία ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν για διαβουλεύσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: