Το επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ και υπόγειο εργοστάσιο κατασκευής όπλων στη Βηρυτό βομβάρδισε η ισραηλινή αεροπορία: Νεκροί 3 αξιωματούχοι στον νότο [videos]

epa11668546 Smoke billows after an Israeli air strike on Dahieh, a southern suburb of Beirut, Lebanon, 19 October 2024. According to the Lebanese Ministry of Health, more than 2,400 people have been killed and over 11,200 others have been injured in Lebanon since the start of recent escalations of hostilities. EPA/STRINGER




Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα το πρωί το επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ και ένα υπόγειο εργοστάσιο κατασκευής όπλων στη Βηρυτό, σύμφωνα με το IDF.

Πριν από το χτύπημα, ο Ισραηλινός Στρατός εξέδωσε προειδοποιήσεις εκκένωσης στους αμάχους στην περιοχή.

«Η πολεμική αεροπορία (IAF) πραγματοποίησε χτύπημα με βάση τις πληροφορίες σε κέντρο διοίκησης του αρχηγείου πληροφοριών της Χεζμπολάχ και σε υπόγειο εργαστήριο όπλων στη Βηρυτό» αναφέρουν οι IDF. 

Ξεχωριστές επιδρομές στο νότιο Λίβανο στόχευσαν και σκότωσαν εξέχοντα στελέχη της Χεζμπολάχ.

Ο Ισραηλινός Στρατός κατονόμασε τους τρεις αξιωματούχους της Χεζμπολάχ που ήταν στόχοι της επίθεσης:

«Η IAF εξάλειψε τον τρομοκράτη Αλί Χαζ Αμπάς Σαλάμα στην περιοχή Τεμπρίνε, ανώτερο διοικητή στο Νότιο Μέτωπο της Χεζμπολάχ. Ο Σαλάμα επέβλεπε τις μάχες στην περιοχήΜπιντ Τζμπεϊλ και εκτέλεσε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του κράτους του Ισραήλ. Επιπλέον, ο Σαλάμα υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο Νότιο Μέτωπο της Χεζμπολάχ όλα αυτά τα χρόνια.

Επιπλέον, οι τρομοκράτες Ράντα Αμπάς Αουάντα, ειδικός στην επικοινωνία  και Αχμάντ Αλί Χουσεϊν, υπεύθυνος για την κατασκευή όπλων, επίσης εξοντώθηκαν.

Ο Αουάντα ήταν ανώτερος εμπειρογνώμονας επικοινωνιών της Χεζμπολάχ και ο Χουσεΐν υπηρέτησε ως επικεφαλής μονάδας κατασκευής όπλων που ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία του στρατηγικού όπλου της Χεζμπολάχ, μετά από εις βάθος εκπαίδευση κατασκευής στο Ιράν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, επλήγησαν οι συνοικίες Χαρέτ Χρέικ και Χαντάτ Μπεϊρούτ, προπύργια του φιλοϊρανικού ισλαμιστικού λιβανικού κινήματος που βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με το Ισράηλ.

Ομοβροντία ρουκετών από τη Χεζμπολάχ κατά στρατιωτικής βάσης του Ισραήλ

Η λιβανική ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως εκτόξευσε σήμερα μια «σημαντική ομοβροντία ρουκετών» εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης κοντά στην πόλη Σαφέντ, στο βόρειο Ισραήλ.

Οι ένοπλοι της Χεζμπολάχ προχώρησαν στη ρίψη μιας «σημαντικής ομοβροντίας ρουκετών» εναντίον αυτής της βάσης ανατολικά της Σαφέντ, «ως απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού εναντίον χωριών και κατοικιών» στον Λίβανο, είπε η φιλοΐρανική οργάνωση.

Είναι η έβδομη φορά που η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει ότι στοχοθέτησε τη Σαφέντ και τα περίχωρά της σε διάστημα 2 ημερών.

Τουλάχιστον 87 οι νεκροί από την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια μετά την ισραηλινή επίθεση χθες στην πόλη Μπέιτ Λάχια, στη βόρεια Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός λέει πως ελέγχει τις πληροφορίες.

Από την 7η Οκτωβρίου του 2023, οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 42.603 Παλαιστινίους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό 99.795, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Με πληροφορίες από The Times of Israel/Reuters-AFP

 

Δεκάδες νεκροί από βομβαρδισμό του Ισραήλ στην Μπέιτ Λάχια: «Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια», στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η πολιτική προστασία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: