Το Ελιζέ εκφράζει λύπη για τις «υπερβολικές εκφράσεις» του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου: Διαβεβαιώνει ότι η Γαλλία παραμένει πάντα «φίλη» του Ισραήλ

FILE PHOTO: Το Μέγαρο Ελιζέ, η Γαλλική Προεδρική κατοικία, φωτισμένη με τα χρώματα της Ε.Ε. EPA, CHRISTOPHE PETIT TESSON




Η Γαλλία είναι διαχρονικά «φίλη» του Ισραήλ, υπενθύμισε το Ελιζέ χθες Σάββατο αργά βράδυ, αφού ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέδρασε με εμφανή οργή στην πρόταση να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ την οποία διατύπωσε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους Μακρόν κάλεσε να «σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων για τη διεξαγωγή μαχών στη Γάζα». «Ντροπή», αντέτεινε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου.

Η γαλλική προεδρία ανταπάντησε χαρακτηρίζοντας «υπερβολικό» τον τρόπο που αντέδρασε ο κ. Νετανιάχου, που δεν έχει «καμιά σχέση με τη φιλία ανάμεσα στη Γαλλία και στο Ισραήλ».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: «Έχουμε εκφραστεί ομόφωνα υπέρ μιας άμεσης και διαρκούς κατάπαυσης του πυρός και έχουμε δηλώσει τη δέσμευσή μας για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή», είπε ο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στους δημοσιογράφους στο τέλος της συνόδου κορυφής της «Γαλλοφωνίας».

Πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα διοργανώσει διεθνή διάσκεψη για την υποστήριξη του Λιβάνου τον Οκτώβριο.

Ο Μακρόν εξέφρασε επίσης επιφυλάξεις για την απόφαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να στείλει στρατεύματα σε χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο. «Λυπάμαι που ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έκανε άλλη επιλογή», ​​είπε ο Μακρόν, αναφερόμενος στην απόφασή του να μην εισακούσει τις εκκλήσεις από το Παρίσι και την Ουάσιγκτον για κατάπαυση του πυρός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Παρίσι, France

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον περιφερειακό πόλεμο; Το Ισραήλ προετοιμάζει την απάντηση του στο Ιράν, άγρια πλήγματα στον Λίβανο και τη Γάζα μέσα στη νύχτα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: