Θριαμβευτική υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη από την ομογένεια στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ: Παρών στις εκδηλώσεις ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Από την Πατριραχική λειουργία στη Μελβούρνη screenshot ert




Με αδημονία και προσμονή χιλιάδες πιστοί, με την Ομογένεια να αποτελεί τη κυρίαρχη πλειοψηφία, υποδέχθηκαν στην Ελληνόφωνη Μελβούρνη τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Μετά το Σίδνεϊ όπου ο Πατριάρχης έγινε δεκτός με συγκίνηση και ενθουσιασμό από χιλιάδες πιστούς αλλά και την πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας η οποία τίμησε τον Πρώτο της Ορθοδοξίας με τιμές εν ενεργεία Αρχηγού Κράτους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Πολιτείας Βικτώρια.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και η κορυφαία εκδήλωση του πυκνού προγράμματος της επίσημης επίσκεψης με την πραγματοποίηση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας με την παρουσία πολλών χιλιάδων πιστών η οποία λόγω της μεγάλης προσέλευσης πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Μελβούρνης στο χώρο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα στο κλειστό στάδιο Margaret Arena.

Η Πατριαρχική Λειτουργία ήταν κατά κοινή ομολογία επιβλητική όσο και υποβλητική, με θαυμάσια εκτελεσμένο τελετουργικό και τη συμμετοχή της εξαίσιας βυζαντινής χορωδίας της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Στη λειτουργία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ενώ με τον Παναγιώτατο συλλειτούργησαν οι Αρχιερείς Σεβ. Αυστραλίας κ. Μακάριος, Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Ν. Ζηλανδίας κ. Μύρων, ο εν Αυστραλία του Πατριαρχείου Ρουμανίας κ. Μιχαήλ, οι Θεοφιλ. Πέρθης κ. Ελπίδιος, Αδελαΐδος κ. Σιλουανός, Μελβούρνης κ. Κυριακός, Χώρας κ. Ευμένιος, Βρισβάνης κ. Βαρθολομαίος, Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, και Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος.

Εκκλησιάστηκαν Κληρικοί, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Καμπέρα κ. Σταύρος Βενιζέλος, με τους Γενικούς Προξένους Μελβούρνης και Αδελαΐδος, διπλωμάτες διαφόρων κρατών, πολιτικοί, βουλευτές, και άλλοι επίσημοι.

Αργότερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο Παναγιώτατος παρακολούθησε μαζί τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας κ. Anthony Albanese και τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, την παρέλαση της νεολαίας της ομογένειας, που πραγματοποιήθηκε, σε παρακείμενο στάδιο, στο πλαίσιο των εορτασμών για την εκατονταετηρίδα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Στο τέλος της Παρέλασης χαιρετισμούς απηύθυναν, κατά σειρά, ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος κ. Σταύρος Βενιζέλος, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, και ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Aλμπανίζι. Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Παναγιωτάτου προς την νεολαία της Ομογένειας.

Ο Παναγιώτατος, μιλώντας αγγλικά και ελληνικά, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, τη συγκίνησή του, προτρέποντας τις νέες και τους νέους «να παραμείνουν εδραίοι στην ορθόδοξη πίστη και τις παραδόσεις του Γένους, και να συνεχίσουν να προοδεύουν στη μεγάλη χώρα της Αυστραλίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ομοσπονδιακός Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Αντονι Αλμπανίζι ήταν παρόν σε πολλές από τις εκδηλώσεις υποδοχής και φιλοξενίας του Οικουμενικού Πατριάρχη και στις δύο Αυστραλιανές Μεγαλουπόλεις, εκδηλώνοντας σε κάθε ευκαιρία το θαυμασμό και την Τιμή που αποδίδει η Αυστραλία ειδικά προς τον Οικουμενικό Θρόνο αλλά και τη σημασία και το φιλανθρωπικό και κοινοτικό έργο που προσφέρει  η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δια του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Αυστραλιανή κοινωνία και ειδικά στους Έλληνες της Αυστραλίας.

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η Αυστραλία στο ρόλο της Αρχιεπισκοπής αποτελεί το γεγονότος πως η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας για την ενίσχυση του κοινοφελούς έργου της, ποσό που είναι το μεγαλύτερο που έχει δωθεί ποτέ αντίστοιχα σε άλλο πνευματικό και θρησκευτικό ίδρυμα στη χώρα.

Με πληροφορίες από ertnews.gr 

Η καρδιά μίας δεύτερης Ελλάδας χτυπά στις ΗΠΑ, συνολικά έως και 3 εκατ.: Οι είκοσι Πολιτείες με τον μεγαλύτερο πληθυσμό ομογενών, από το Όρεγκον ως το Νιού Χαμσάιρ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: