Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε τί είπε: Ο Κόλιν Στιούαρτ λέει ότι ενημέρωσε για την «τρέχουσα πολιτική κατάσταση» στο Κυπριακό τα κόμματα της Κύπρου και των κατεχομένων

FILE PHOTO: Colin Stewart, UN Special Representative of the Secretary-General, at CyprusForum. photo: CypForum




Για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, μετά την πρόσφατη τριμερή άτυπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σε σημερινή συνάντηση αρχηγών ή εκπροσώπων ε/κ και τ/κ κομμάτων, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ, Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο και Αναπληρωτής Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Κύπρο, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιούνται οι συναντήσεις αυτές στο Λήδρα Πάλας, οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι ε/κ και τ/κ κομμάτων συζήτησαν με τον κ. Στιούαρτ για την υφιστάμενη κατάσταση στο Κυπριακό, και ο κ. Στιούαρτ τους ενημέρωσε “για την παρούσα πολιτική κατάσταη μετά την πρόσφατη τριμερή άτυπη συνάντηση” του προέδρου της Κύπρου  Νίκου Χριστοδουλίδη και του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, “την οποία φιλοξένησε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στις 15 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη”.

Όπως αναφέρεται, η επόμενη συνάντηση των ηγετών και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2024 με φιλοξενών κόμμα το τ/κ Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΜΚ

Επιδιώκουμε διευρυμένες συναντήσεις το συντομότερο δυνατό, λέει ο ΥΠΕΞ της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος: Πρόταση Χριστοδουλίδη τα χωριστά τραπέζια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: