Τεράστια η συγκέντρωση του Τραμπ, αλλά γεμάτη ψέματα και ύβρεις (video): Η σημασία της επίσκεψης του Προέδρου της Κύπρου στο Λευκό Οίκο… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στον Λευκό Οίκο, με τον Ακη Παυλόπουλο. Φωτογραφία από βίντεο, SKAI News




Ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή η συγκέντρωση των οπαδών του πρώην Προέδρου και προεδρικού υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Αλλά την ίδια στιγμή ήταν και εμπρηστική στον ύψιστο βαθμό.

Όσοι τον προλόγισαν ήταν και χυδαίοι. Πέραν του ότι αράδιασαν αρκετά fake news, έβρισαν τους κατοίκους του Πόρτο Ρίκο, είναι ένα νησί στην Καραϊβική, που αποτελεί αμερικανικό έδαφος.

Ο κωμικός Τόνι Χίντσκλιφ αποκάλεσε το Πόρτο Ρίκο, «νησί σκουπιδιών που επιπλέει στη μέση του ωκεανού» και ειρωνεύτηκε τους ισπανόφωνους ότι τους «αρέσει να κάνουν μωρά».

  • Ο Ρούντι Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και δικηγόρος του Τραμπ, που έχασε όλες τις δίκες εναντίον του, ισχυρίστηκε ότι η σημερινή Αντιπρόεδρος «βρίσκεται στο πλευρό των τρομοκρατών» στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Βεβαίως δεν ισχύει, η κ. Χάρις συμφώνησε με όλες τις αποφάσεις του Λευκού Οίκου, υπέρ του Εβραϊκού Κράτους.

Ο Ντέιβιντ Ρεμπ, ένας υποστηρικτής του κ. Τραμπ, κρατώντας ένα σταυρό ισχυρίστηκε ότι η Κάμαλα Χάρις είναι ο …αντίχριστος. Το πλήθος των οπαδών του κ. Τράμπ τον χειροκρότησε φυσικά.

Ο εκπρόσωπος της σκληρής Δεξιάς, Στίβεν Μίλερ, που είναι σύμβουλος του κ. Τραμπ ισχυρίστηκε ότι «η Αμερική είναι για τους Αμερικανούς και μόνο για τους Αμερικανούς».

Μετά το τέλος των εισηγητικών ομιλιών, οι συνεργάτες του κ. Τραμπ έτρεχαν αλαφιασμένοι να εξηγήσουν ότι δεν εκφράζουν τα σχόλια τον πρώην πρόεδρο, αλλά η ζημιά έγινε, ειδικά στους ισπανόφωνους ψηφοφόρους.

Η πολύ επιτυχημένη προεκλογική συγκέντρωση, καθώς βρέθηκαν πολλές χιλιάδες οπαδοί του μέσα και έξω από το αθλητικό κέντρο, σημαδεύτηκε από προσβολές εις βάρος των μεταναστών και κυρίως των Πορτορικανών.

Ο ίδιος ο κ. Τραμπ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο Μεταναστευτικό.

  • Υποσχέθηκε ότι θα σταματήσει την παράτυπη μετανάστευση και θα απελάσει τους μετανάστες, τους οποίους χαρακτήρισε «κακούς και αιμοδιψείς εγκληματίες».

Ανακοίνωσε ότι την πρώτη ημέρα (της προεδρίας του, εάν εκλεγεί φυσικά) θα ξεκινήσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα απέλασης στην αμερικανική ιστορία. Θα σώσει, είπε, κάθε πόλη και κωμόπολη που έχει κατακλυστεί και καταληφθεί» από τους μετανάστες.

Το πλήθος χειροκροτούσε με πάθος και με ενθουσιασμό όταν αναφέρθηκε υποτιμητικά στην αντίπαλο του ως «άτομο με χαμηλή νοημοσύνη», που «κατέστρεψε τη χώρα. Κάμαλα απολύεσαι, φύγε!», φώναξε στην κ. Χάρις.

Πάντως, αν εκλεγεί υποσχέθηκε ότι θα διώξει χιλιάδες μετανάστες και επικαλέστηκε το νόμο περί ξένου εχθρού.

Μια νέα δημοσκόπηση του CBS News δείχνει τους δύο υποψηφίους για την προεδρία, πολύ κοντά: η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είναι στο 50% και ο Τραμπ στο 49% μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων. Στις επίμαχες πολιτείες και οι δύο βρίσκονται στο 50%.

Η απόφαση του Λευκού Οίκου να προσκληθεί ο κ. Χριστοδουλίδης δεν εξέπληξε όσους γνωρίζουν το βαθμό συνεργασίας της Αμερικής και της Κύπρου.

Οι αποφάσεις του Κύπριου Προέδρου έχουν καταστήσει την Κύπρο ως αναπόσπαστο κομμάτι των αμερικανικών αμυντικών σχεδιασμών στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.

Η Κύπρος ακολουθεί τα βήματα της Ελλάδας σε ότι αφορά τη στρατηγική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πιστεύεται ότι η Μεγαλόνησος θα ωφεληθεί στον ύψιστο βαθμό.

Μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο, ακολουθεί και αυτή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία δεν αναγνωρίζει η Τουρκία -να το σημειώσουμε αυτό. Έμπρακτα η Αμερική αμφισβητεί αυτή την απαράδεκτη τουρκική πολιτική.

Να θυμίσουμε ότι στα τέσσερα χρόνια της Προεδρίας του κ. Μπάιντεν, ο Ταγίπ Ερντογάν έλαβε μεν μία πρόσκληση αλλά μετά από φοβερές αντιδράσεις για τον αντιδυτικό ρόλο του, η επίσκεψη ακυρώθηκε, δεν έγινε ποτέ. Δεν τον συνάντησε ούτε όταν ο Ερντογάν επισκέφθηκε τον Ιούλιο την Ουάσιγκτον για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Θεωρώ ότι είναι ένα μήνυμα και στον Ερντογάν αυτή η αμερικανική κίνηση. Σίγουρα θα αντιδράσει με διάβημα εάν δεν το έχει πράξει ήδη.

Και είναι μήνυμα διότι η Κύπρος βρίσκεται στο πιο σημαντικό στρατηγικό σημείο στη Μεσόγειο, που ως τοποθεσία μπορεί να αντικαταστήσει την κατοχική Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οι τέσσερις παράγοντες που οδήγησαν στην πρόσκληση του Προέδρου της Κύπρου στο Οβάλ Γραφείο: Σημαντική η συνάντηση του Μπάιντεν με τον Χριστοδουλίδη στον Λευκό Οίκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Εντυπωσιακή διπλωματική εξέλιξη και επιτυχία για την Κυπριακή Δημοκρατία: Ο Τζο Μπάιντεν έστειλε πρόσκληση στον Νίκο Χριστοδουλίδη, την Τετάρτη στο Λευκό Οίκο

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ιστορικής σημασίας η επίσκεψη του Νίκου Χριστοδουλίδη, μετά από 28 χρόνια ένας Κύπριος Πρόεδρος προσκλήθηκε στο Λευκό Οίκο! Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: