Τελικά δεν διέφυγε του ισραηλινού πλήγματος ο γαμπρός του Νασράλα στη Βηρυτό: Σε κρίσιμη κατάσταση θανάσιμα τραυματισμένος ο «υπουργός Άμυνας» της Χεζμπολάχ [videos]

O διοικητής της Μονάδας Συνδέσμου και Συντονισμού της Χεζμπολάχ, Oυαφίκ Σάφα. Photo via YouTube@CNN-18/




Ο ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας της Χεζμπολάχ, Βαφίκ Σάφα, τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της  επίθεσης της ισραηλινής αεροπορίας στη Βηρυτό χθες Πέμπτη το βράδυ, δήλωσαν πηγές στο Sky News Arabic που εκπέμπει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σήμερα Παρασκευή.

Ο Σάφα «τραυματίστηκε σοβαρά και είναι σε κρίσιμη κατάσταση», ανέφεραν οι πηγές, μιλώντας για την κατάσταση ου στελέχους της Χεζμπολάχ που είναι γαμπρός του δολοφονηθέντος αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωης, του Χασάν Νασράλα. Ο Σάφα θεωρούνταν κάτι σαν “υπουργός Άμυνας” της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε δύο αεροπορικές επιδρομές στο προπύργιο της Χεζμπολάχ, Ντάχι, στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, την Πέμπτη, σε μια επίθεση που φέρεται να είχε στόχο την εξάλειψη του ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ο Σάφα είναι ο επικεφαλής της Μονάδας Συνδέσμου και Συντονισμού της Χεζμπολάχ.

Σημειώνεται ότι χθες Πέμπτη πηγή ασφαλείας του Λιβάνου είχε υποστηρίξει στο Sky News Arabic  ότι ο Σάφα «τραυματίστηκε αλλά είναι ακόμα ζωντανός».

Τρεις πηγές ασφαλείας είπαν στο Reuters το ίδιο πράγμα την Πέμπτη.

Το πρωί της Παρασκευής, το CNN Arabic, επικαλούμενο πηγή ασφαλείας του Λιβάνου, ανέφερε ότι η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο τη Σάφα κατέστρεψε ένα κτίριο κατοικιών. «Όλο το κτίριο έπεσε», φέρεται να είπε στο CNN ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι μέσα».

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι τουλάχιστον 22 σκοτώθηκαν και άλλοι 117 τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post

 

Νεκρός από Ισραηλινό βομβαρδισμό στη Δυτική Όχθη ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: