Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Άγκυρα, ως μέλος του PKK δηλώνει ο Τούρκος ΥΠΕΣ -Επιστρέφει νωρίτερα από τη συνεδρίαση των BRICS ο Ερντογάν

O τρομοκράτης που ταυτοποοιήθηκε via Χ




Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι ο άνδρας τρομοκράτης που εξουδετερώθηκε στην «τρομοκρατική επίθεση» που σημειώθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, στην Άγκυρα, ταυτοποιήθηκε ως Ali Örek, με την κωδική ονομασία «Ρότζερ» και είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK.

Ο Γερλίκαγια ανέφερε τα εξής σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στα social media:

«Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του άνδρα τρομοκράτη που εξουδετερώθηκε στην προδοτική τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στο TAI χθες. Ο προδότης αναγνωρίστηκε ως Ali Örek, με την κωδική ονομασία “Ρότζερ”, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK . Εργασίες για τον εντοπισμό της γυναίκας τρομοκράτη συνεχίζεται, ο Θεός για άλλη μια φορά να ευχαριστήσει τους μάρτυρες μας “Εύχομαι το έλεος του Θεού και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Καμία τρομοκρατική επίθεση δεν μπορεί να εκφοβίσει το αγαπημένο μας έθνος».

Επιστρέφουν στην Άγκυρα Ερντογάν και Οζέλ

Επιστρέφει νωρίτερα από το Καζάν (BRICS) στην Άγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Πάντως αναμένεται η ομιλία του.

Ταυτόχρονα, διακόπτει την περιοδεία του στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ/Γ.Μανδαλίδης

 

Κινητικότητα με τον Οτσαλάν: Μήνυμά του για δυνατότητα μετάβασης του PKK από τη βία σε πολιτική βάση στο πρώτο επισκεπτήριο που δέχθηκε μετά από 43 μήνες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: