«Τα τραύματα της 7ης Οκτωβρίου δεν έχουν ακόμη επουλωθεί» λέει ο πρόεδρος του Ισραήλ Χέρτσογκ: Επιφυλακή σε όλη τη χώρα ενόψει της επετείου

Στιγμιότυπο από την κτηνωδία της 7ης Οκτωβρίου. Screenshot via Youtube@ GFS News




Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ δήλωσε σήμερα σε μήνυμα που μεταδόθηκε για την επέτειο της άνευ προηγουμένου επίθεσης της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου του 2023 στο Ισραήλ, που συγκλόνισε τη χώρα, ότι τα τραύματα “δεν έχουν ακόμη επουλωθεί πλήρως”.

“Τα τραύματά μας δεν μπορούν ακόμη να επουλωθούν πλήρως… γιατί όμηροι συνεχίζουν να βασανίζονται, να εκτελούνται και να πεθαίνουν σε αιχμαλωσία”, τονίζει, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, 97 εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι, εκ των οποίων 33 είναι νεκροί, σύμφωνα με δήλωση του στρατού.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ δήλωσε επίσης ότι το Ιράν και οι “πληρεξούσιοί” του συνιστούν “μόνιμη απειλή” για τη χώρα του, ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης για την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος την 7η Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

Σε μήνυμα προς τις εβραϊκές κοινότητες σε όλο τον κόσμο, ο Χέρτσογκ κατήγγειλε “τη μόνιμη απειλή που αποτελεί για το (ισραηλινό) κράτος το Ιράν και οι τρομοκράτες πληρεξούσιοί του, που έχουν τυφλωθεί από το μίσος και είναι αποφασισμένοι να καταστρέψουν το μοναδικό μας εβραϊκό έθνος-κράτος”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία.

Το Ιράν εκτόξευσε το βράδυ της Δευτέρας σχεδόν 200 πυραύλους κατά του ισραηλινού εδάφους, προχωρώντας στη δεύτερη επίθεση σε λιγότερο από έξι μήνες.

Η Τεχεράνη δήλωσε ότι ενήργησε έτσι σε αντίποινα για τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα, του ηγέτη του ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που υποστηρίζεται από το Ιράν, την περασμένη εβδομάδα στη Βηρυτό, και για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια την 31η Ιουλίου σε επίθεση στην Τεχεράνη.

Γενική επιφυλακή

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ενόψει της επετείου της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου του 2023, τονίζοντας ότι μαχητές επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη χώρα.

“Αυτή την εβδομάδα θα τιμήσουμε την επέτειο του πολέμου και της 7ης Οκτωβρίου. Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας ενόψει της ημέρας αυτής”, λόγω του φόβου για επιθέσεις που επιδιώκουν να διαπράξουν μαχητές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου, χωρίς άλλη διευκρίνιση.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Ο κύβος ερρίφθη: «Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στο Ιράν» διαμηνύει με διάγγελμα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, θέμα χρόνου η επίθεση κατά της Τεχεράνης [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: